Flag

Torta od jagoda, malina i mascarpone sira

12 komada
Srednje teško
60
Dekorativna torta s tučenim vrhnjem, svježim jagodama i malinama na čokoladnoj podlozi, sa svježim talijanskim sirom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tijesto se može ispeći dan ranije ili zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za okrugli kalup za torte (Ø 26 cm)
Papir za pečenje

Sastojci

Za okrugli kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Biskvit
4jaja (veličine M)
120 gšećera
150 gpšeničnog brašna
2 razom pune žliceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
20 gDr. Oetker Kakaa za kolače
Nadjev
500 gjagode
200 gmalina
600 ghladnog tučenog vrhnja (hladnog)
3 omotaDr. Oetker Kremfixa
2 žlicešećera
3 omotaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
500 gsira Mascarpone
Ukrašavanje
matičnjak (nekoliko listića)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Dno okruglog kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica: oko 180°C
Pećnica na vrući zrak: oko 160°C

2

Biskvit

Jaja u zdjeli s mikserom (metlicama) pjenasto istucite na najvećoj brzini 1 minutu. Miješajući dodavajte šećer tijekom 1 minute i nastavite tući još dvije minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom te kratko umiješajte na najnižoj brzini. Tijesto izravnajte u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici. Pecite oko 35 minuta na donjoj trećini pećnice.

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte, istresite biskvit n kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, uklonite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Oprezno povucite papir za pečenje. Biskvit dva puta prerežite i stavite donji dio biskvita na pladanj za torte.

4

Nadjev

Jagode operite i očistite. Maline proberite. Polovicu jagoda prepolovite, a ostatak sitno narežite. Tučeno vrhnje s Kremfixom i vanilin šećerom čvrsto istucite u zdjeli. Umiješajte mascarpone. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku zvjezdice (Ø 13 mm). Najprije gornju polovicu biskvita istisnite valove. Ukrasite polovicama jagoda i polovicom malina. Potom nadjev u obliku valova raspodijelite po drugoj polovici biskvita. Sitno narezane jagode i ostatak malina raspodijelite po sredini svakog biskvita. Spojite podloge lopaticom ili podizačem za torte. Tortu do konzumacije držite na hladnom.

5

Ukrašavanje

Tortu prije konzumacije ukrasite listićima matičnjaka.

  • Tijesto se može ispeći dan ranije ili zamrznuti.