Flag

Tart od čokolade i malina

oko 12 komada
Srednje teško
75
Prhko tijesto s čokoladnim ganacheom i kremom od malina
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tart se može držati u hladnjaku oko 2 dana. Maline po želji možete zamijeniti drugim bobičastim voćem, poput borovnica.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
1Dr. Oetker Vanilija štapić
80 gmekog maslaca
125 gšećera u prahu
1jaje (veličine M)
200 gbrašna (tip 405)
Krema od malina
375 gmalina (zamrznutih)
75 gšećera
½ žličicaDr. Oetker Limunske kiseline
30 mlvode
3žumanjka (veličine M)
30 gDr. Oetker Original Gustina
3 žlicevode
60 gmekog maslaca
Čokoladni ganache
225 gčokolade za kuhanje
180 gslatkog vrhnja
50 gmekog maslaca
3 prstohvatasoli
Ukrašavanje
100 gčokoladnih jaja
Picture - Dr. Oetker Vanilija štapić
Picture - Dr. Oetker Limunske kiseline
1

Prhko tijesto

Mahunu vanilije prerežite uzdužno i sastružite pulpu. Odložite mahunu. Ručnim mikserom s metlicom za tijesto sjedinite maslac sa šećerom u prahu i pulpom vanilije. Dodajte jaje i brašno i izradite glatko tijesto. Zamotajte u foliju i ostavite da se hladi u hladnjaku oko sat vremena.

2

Krema od malina

U međuvremenu napravite kremu. Maline, šećer, limunsku kiselinu i 30 ml vode stavite u visoku posudu i ostavite da se rastopi.

3

Još jednom kratko promijesite prhko tijesto, pa ga na pobrašnjenoj površini razvaljajte u krug debljine 3 mm. Stavite tijesto u kalup za pite (Ø 26 cm) i lagano pritisnite rubove. Odstranite višak tijesta i od njega oblikujte, npr. kekse. Gusto izbodite vilicom, pa vratite u hladnjak na oko 15 minuta.

4

Zagrijte pećnicu. Prekrijte tijesto papirom za pečenje, pa na njega stavite grašak da se tijesto tijekom pečenja ne bi izobličilo. Pecite na srednjoj rešetki pećnice oko 15 minuta. Izvadite iz pećnice, uklonite papir s graškom i pecite još 15 minuta do zlatnosmeđe boje. Ostavite da se ohladi, izvadite iz kalupa i stavite na ukrasni pladanj. 

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

5

Fino usitnite maline ručnim blenderom, pa procijedite u lončić kroz sito, da uklonite sjemenke. Sjedinite žumanjak, Gustin i 3 žlice vode u zasebnoj maloj zdjeli dok ne dobijete glatku smjesu. Na srednje jakoj vatri kuhajte maline i praznu mahunu vanilije, stalno miješajući. Dodajte smjesu sa žumanjkom i kuhajte na srednje jakoj vatri. Krema treba lagano kuhati oko 1 minute. Maknite sa štednjaka, izvadite mahunu vanilije i ručnim blenderom umiješajte maslac. Lopaticom za tijesto rasporedite kremu po tijestu i zagladite, pa ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi oko 10 minuta. Potom stavite tart u hladnjak na 20 minuta.

6

Čokoladni ganache

Fino nasjeckajte čokoladu i stavite je u visoku posudu. Zagrijte vrhnje u zdjeli na srednje jakoj vatri i prelijte preko čokolade. Dodajte grumenčiće maslaca. Blendajte ganache dok ne dobijete glatku, sjajnu kremu, pa prelijte preko kreme od maline. 

7

Ukrašavanje

Čokoladna jaja stavite na vrh tarta i lagano utisnite. Tart stavite u hladnjak na oko 20 minuta. 

  • Tart se može držati u hladnjaku oko 2 dana. Maline po želji možete zamijeniti drugim bobičastim voćem, poput borovnica.