Štruca s borovnicama

Ukusno i jednostavno..

16 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Štruca s borovnicama

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Dizano tijesto:

175 ml mlijeka
25 g maslaca ili margarina
400 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
1 razom puna žličica soli
1 jaje

Nadjev:

250 g borovnica
50 g šećera
1 razom puna žličica mljevenog cimeta
25 g maslaca ili margarina

Ostalo:

oko 2 žlice mlijeka
oko 2 žlice šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Zagrijte mlijeko i dodajte maslac ili margarin. U posudi dobro pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte ostale sastojke te mješavinu mlijeka i maslaca. Kratko izmiješajte mikserom (metlicama) na najnižoj brzini, a zatim otprilike 5 minuta na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto prekriveno ostavite na toplom mjestu dok se nije vidno povećalo. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Nadjev

Borovnice proberite, operite i ostavite da se dobro ocijede na cjediljci. Pomiješajte šećer i cimet. Ostavite maslac u maloj posudi. Pobrašnite radnu površinu i izvaljajte tijesto u pravokutnik (otprilike 40 x 30 cm). Namažite površinu tijesta omekšanim maslacem i šećerom s cimetom. Na tijesto rasporedite borovnice, ali ostavite na rubovima dužih strana 5 cm slobodno (slika 1).

3

Tijesto zamotajte počevši s dužom stranom i položite na lim za pečenje tako da je spoj role s donje strane. Završetke čvrsto zatvoriti i premazati mlijekom. Štrucu ostavite da se diže još otprilike 20 minuta na toplom mjestu, a zatim ju oštrim nožem zarežite po dužini oko 3 cm duboko (slika 2). Stavite u pećnicu.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

4

Štrucu izvadite iz pećnice zajedno s papirom za pečenje i ostavite da se hladi na rešetki. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Savjeti iz pokusne kuhinje

Poslužite ovaj kolač s kuglicom sladoleda od vanilije.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne