KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Štruca s borovnicama

Ukusno i jednostavno..

16 komada

uspijeva lako 20 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Štruca s borovnicama

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Dizano tijesto:

175 ml mlijeka
25 g maslaca ili margarina
400 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
1 razom puna žličica sol
1 jaje

Nadjev:

250 g borovnica
50 g šećera
1 razom puna žličica mljevenog cimeta
25 g maslaca ili margarina

Ostalo:

o 2 žlice mlijeka
o 2 žlice šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Zagrijte mlijeko i dodajte maslac ili margarin. U posudi dobro pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte ostale sastojke te mješavinu mlijeka i maslaca. Kratko izmiješajte mikserom (metlicama) na najnižoj brzini, a zatim otprilike 5 minuta na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto prekriveno ostavite na toplom mjestu dok se nije vidno povećalo. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Nadjev

Borovnice proberite, operite i ostavite da se dobro ocijede na cjediljci. Pomiješajte šećer i cimet. Ostavite maslac u maloj posudi. Pobrašnite radnu površinu i izvaljajte tijesto u pravokutnik (otprilike 40 x 30 cm). Namažite površinu tijesta omekšanim maslacem i šećerom s cimetom. Na tijesto rasporedite borovnice, ali ostavite na rubovima dužih strana 5 cm slobodno (slika 1).

3

Tijesto zamotajte počevši s dužom stranom i položite na lim za pečenje tako da je spoj role s donje strane. Završetke čvrsto zatvoriti i premazati mlijekom. Štrucu ostavite da se diže još otprilike 20 minuta na toplom mjestu, a zatim ju oštrim nožem zarežite po dužini oko 3 cm duboko (slika 2). Stavite u pećnicu.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: o 25 Minute

4

Štrucu izvadite iz pećnice zajedno s papirom za pečenje i ostavite da se hladi na rešetki. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Savjeti iz pokusne kuhinje

Poslužite ovaj kolač s kuglicom sladoleda od vanilije.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu