KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Sočni kolač s bademima i višnjama (Ø 28 cm)

Sočni zalogaj za cijelu obitelj.

oko 24 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Sočni kolač s bademima i višnjama (Ø 28 cm)

Za kalup za torte (Ø 28 cm s umetkom):

malo masnoće

Tijesto:

1 staklenka višanja (ocijeđena masa 350 g)
300 g mekog maslaca ili margarina
275 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
5 jaja (veličine M)
3 žlice Amaretta (likera od badema)
1 čaša po 200 ml milerama (150 g)
350 g pšeničnog brašna
4 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 g Dr. Oetker Badem mljeveni

Preljev:

100 g mliječne čokolade

preparation

Priprema

1

Priprema

Ostavite višnje da se na cjediljci dobro ocijede. Namastite kalup za torte i umetak. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

U posudi maslac ili margarin mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Potom postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete povezanu masu. Na najvećoj brzini dodajte jaje po jaje i miješajte 1/2 minute. Umiješajte Amaretto i Crème fraîche. Brašno pomiješajte s Backin praškom za pecivo i kratko umiješate u 2 porcije. Pažljivo umiješajte višnje. Tijesto ravnomjerno rasporedite po kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 55 Minuta

Ostavite kolač otprilike 10 min. u kalupu, onda ga iskrenite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Preljev

Usitnite čokoladu, rastopite je na pari na slaboj vatri i poprskajte po kolaču. Neka se preljev stvrdne.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu