Snjegovići i borići od bezea

Blagdanski motivi od beze mase

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Snjegovići i borići od bezea

Za lim za kolače:

nešto masnoće
papir za pečenje

Beze masa:

2 jaja (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna

Osim toga:

Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena i zelena boja)

Za ukrašavanje:

Dr. Oetker Dekor mix perle soft
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite lim za kolače i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 100 °C

Pećnica na vrući zrak oko 80 °C

2

Beze masa

Od bjelanjaka u posudi mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini istucite jako čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer i aromu pri najvećoj brzini i tucite dok se šećer ne rastopi. Odvojite 1 vrhom punu žlicu snijega od bjelanjaka i obojite bojom za kolače u ružičasto. Preostalu masu od bjelanjaka podijelite na dva dijela. Jednu polovicu obojite zelenom bojom za kolače. Napunite neobojenu masu u vrećicu za ukrašavanje s rupičastim nastavkom (8-10 mm) i naštrcajte snjegoviće (oko 4 cm i visoke oko 5 cm) na lim. Obojenu masu napunite u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom (8-10 mm) i naštrcajte boriće (oko 4 cm i visoke oko 5 cm) na lim. Ružičastu masu od bjelanjaka napunite u malu vrećicu za zamrzavanje, odrežite mali kut i naštrcajte kapice na snjegoviće. Ukrasite snjegoviće i boriće dekorima i stavite ih peći.

Vrijeme pečenja: oko 70 Minute

Kolačiće zajedno s papirom za pečenje povucite s lima i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne