KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Snjegovići i borići od bezea

Blagdanski motivi od beze mase

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Snjegovići i borići od bezea

Za lim za kolače:

nešto masnoće
papir za pečenje

Beze masa:

2 jaja (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna

Osim toga:

Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena i zelena boja)

Za ukrašavanje:

Dr. Oetker Dekor mix perle soft
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite lim za kolače i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 100 °C

Pećnica na vrući zrak oko 80 °C

2

Beze masa

Od bjelanjaka u posudi mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini istucite jako čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer i aromu pri najvećoj brzini i tucite dok se šećer ne rastopi. Odvojite 1 vrhom punu žlicu snijega od bjelanjaka i obojite bojom za kolače u ružičasto. Preostalu masu od bjelanjaka podijelite na dva dijela. Jednu polovicu obojite zelenom bojom za kolače. Napunite neobojenu masu u vrećicu za ukrašavanje s rupičastim nastavkom (8-10 mm) i naštrcajte snjegoviće (oko 4 cm i visoke oko 5 cm) na lim. Obojenu masu napunite u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom (8-10 mm) i naštrcajte boriće (oko 4 cm i visoke oko 5 cm) na lim. Ružičastu masu od bjelanjaka napunite u malu vrećicu za zamrzavanje, odrežite mali kut i naštrcajte kapice na snjegoviće. Ukrasite snjegoviće i boriće dekorima i stavite ih peći.

Vrijeme pečenja: oko 70 Minuta

Kolačiće zajedno s papirom za pečenje povucite s lima i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu