KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Slatko cvijeće na balkonu

Slatki muffini

oko 16 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Slatko cvijeće na balkonu

Za kalup za muffine (mini kalup za 24 komada):

24 papirnatih kalupa za mini muffine

Tijesto ''Sve-u-1'':

75 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Limun šećera
100 g maslaca ili margarina (omekšalog)
2 jaja (veličine M)

Za ukrašavanje:

100 g Dr. Oetker Fondant Dekor zeleni
Dr. Oetker jestive boje za kolače crvena i žuta
200 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Kremfixa učvršćivača za šlag

Osim toga:

1 gotovi četvrtasti čokoladni kolač
drveni štapići

preparation

Priprema

1

1. Priprema

Stavite papirnate kalupe u kalup za mini muffine i zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto „Sve-u-1“

U posudi pomiješajte brašno i Backin. Dodajte sve ostale sastojke i miješajte mikserom (metlicama) najprije na najnižoj, a zatim 2 minute na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto stavite u vrećicu za zamrzavanje, istu dobro zatvorite i odrežite jedan vrh. Tijesto ravnomjerno raspodijelite u kalupe za muffine. Kalup gurnite na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Muffine tek nakon 10 minuta izvadite iz kalupa i ostavite ih da se hlade na rešetki.

3

Ukrašavanje

Zelenu fondant masu tanko izvaljajte na radnoj površini posutoj šećerom u prahu te kalupom u obliku cvijeta izrežite oko 25 cvjetića (Ø oko 5 cm). Od slatkog vrhnja s vanilin šećerom i Kremfixom istucite čvrsti šlag. Podijeliti šlag na dvije porcije. Jednu obojiti žutom, a drugu crvenom bojom za kolače. Žuti šlag napunite u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom (Ø 8 mm) i polovicu muffina ukrasite spiralama. Zatim stavite crveni šlag u vrećicu za ukrašavanje i ukrasite preostalu polovicu muffina točkama. 12 cvjetića od fondant mase podijelite na 8 dijelova i stavite po 4 komada na muffine u obliku listova. Izravnajte površinu čokoladnog kolača i položite ga s obrnute strane na veliki pladanj. Preostale cvjetiće prepolovite i ukrasite rub čokoladnog kolača. Položite 8 muffina na kolač. Nekoliko muffina nabodite na drvene štapiće različite duljine i umetnite u čokoladni kolač. Preostale muffine posložite oko čokoladnog kolača.