Flag

Sirup od bazge

oko 3 boce po 500 ml
Srednje teško
40
Domaći sirup od cvjetova bazge koji možete koristiti u limunadi, punču, koktelu, želeu, džemu i kremi za kolače.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
oko 30 - 40 komcvijetova bazge
3 lvode
3 kgšećera
1 pakiranjeCitronka Specijal za bazgin sirup
1

Pranje bazge

Cvjetove bazge isperite u hladnoj vodi (ne pod tekućom vodom) i ostavite ih da se dobro ocijede na kuhinjskom papiru. S cvjetova škarama odrežite peteljku.

2

Kuhanje sirupa od bazge

U velikom loncu zakuhajte vodu sa šećerom. Povremeno promješajte da se sav šećer otopi. Ostavite da se ohladi. Cvjetove bazge stavite u posudu i prelijte je šećernom otopinom. Dodajte Citronku Specijal. Ostavite pripravak da odstoji 24 sata.

3

Punjenje boca

Sirup procijedite i ulijte u prethodno oprane staklene boce. Držite ih na hladnom i tamnom mjestu.