Flag

Savijača s jabukama

oko 20 komada
Lagano
40
Savijača od jabuka s gotovim tijestom, gotova u tren oka
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Lim za pečenje

Sastojci

Tijesto za savijaču
6kora razvučenog tijesta za savijače (120 g)
Za premazivanje
100 grastopljenog maslaca
Mrvice od maslaca
140 gprženih krušnih mrvica
80 gvrućeg maslaca
Nadjev od jabuka
1,6 kgjabuke (oguljenih, očišćenih i narezanih na listiće)
1 žlicasoka od limuna
120 gšećera
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
1 žličicacimeta
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
80 gkrupno sjeckanih oraha
100 ggrožđica
300 gkiselog vrhnja
Za premazivanje
malorastopljenog maslaca
Za posipavanje
malošećera u prahu
1

Tijesto za savijače

Koru tijesta za savijače stavite na kuhinjsku krpu i premažite vrućim maslacem. Preko toga stavite drugu koru tijesta za savijače i premažite vrućim maslacem. Na to poprečno stavite treću koru tijesta za savijače i premažite vrućim maslacem.

2

Mrvice

Pomiješajte krušne mrvice s maslacem i polovicom smjese pospite 2/3 tijesta.

3

Nadjev

Pomiješajte jabuke sa sokom od limuna i polovicu raspodijelite po mrvicama. Pospite s polovicom šećera, vanilin šećera, cimeta, korice limuna, oraha i grožđica i po tome raspodijelite polovicu kiselog vrhnja. Bočne rubove preklopite prema unutra i pomoću kuhinjske krpe namotajte u savijaču. Savijaču sa spojenim dijelom okrenutim prema dolje stavite na namašćeni lim za pečenje i premažite maslacem. Ponovite postupak za drugu savijaču.
 

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Nakon što prođe pola vremena pečenja, premažite savijače preostalim maslacem.


Savijaču prije posluživanja pospite šećerom u prahu.