Flag

Sacher tortice

oko 12 komada
Srednje teško
115
Klasik iz malog kalupa s predivnim čokoladnim preljevom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako preljev postane prečvrst, umiješajte žlicu po žlicu tople vode.
Recipe Tips
Preljev možete obogatiti ako 2 žlice vode zamijenite konjakom.
Recipe Tips
Podloge se mogu zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za muffine (12 muffina)
malomasnoće
malopšeničnog brašna
Tijesto
100 gDr. Oetker Kuvertire tamna čokolada
4bjelanjka (veličine M)
160 gmekog maslaca ili margarina
160 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
4žumanjaka (veličine M)
100 gkrušnih mrvica
Nadjev
oko 3 žlicedžema od marelica
Preljev
200 gDr. Oetker Kuvertire tamna čokolada
60 gšećera
oko 90 mlvode
Za ukrašavanje
100 gslatkog vrhnja za šlag
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 razom puna žličicaDr. Oetker Kakaa za kolače
Dr. Oetker Čokoladna srca
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Čokoladna srca
1

Priprema

Kuvertiru za tijesto usitnite i rastopite u vodenoj kupelji. Neka se malo ohladi. Namastite i pobrašnite kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Istucite vrlo čvrsti snijeg. Mikserom (metlicama) pjenasto izradite maslac ili margarin u posudi. Potom postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete povezanu masu. Na najvećoj brzini umiješajte jaje po jaje. Umiješajte rastopljenu kuvertiru i krušne mrvice na srednjoj brzini. Pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Tijesto ravnomjerno rasporedite po udubinama i poravnajte. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute


Ostavite kolače otprilike 10 min. da se malo ohlade u kalupu na rešetki za kolače, odvojite ih iz udubina, iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Muffine jednom vodoravno prerežite.

4

Nadjev

Glatko izmiješajte džem od marelica, premažite razrezanu površinu gornjih dijelova muffina, spojite tortice i položite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače.

5

Preljev

Usitnite kuvertiru. U loncu kuhajte šećer s vodom sve dok se šećer ne otopi. Maknite lonac sa štednjaka i ostavite da se ohladi oko 5 min. Uz neprestano miješanje postupno dodavajte kuvertiru, dok se ista ne rastopi i preljev ne počne glatko teći sa žlice i dobivati sjaj.


Tortice pomoću žlice presvucite preljevom. Neka se preljev stvrdne.

6

Ukrašavanje

Od slatkog vrhnja s vanilin šećerom i kakaom istucite čvrsti šlag, napunite u štrcaljku sa zvjezdastim nastavkom (Ø 8 mm) i dekorativno naštrcajte na svaku torticu. Tortice do posluživanja čuvajte na hladnom. Neposredno prije posluživanja ukrasite srcima za dekoraciju. Po želji pospite kakaom.

  • Ako preljev postane prečvrst, umiješajte žlicu po žlicu tople vode.
  • Preljev možete obogatiti ako 2 žlice vode zamijenite konjakom.
  • Podloge se mogu zamrznuti.