KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Sacher tortice

Klasik iz malog kalupa s predivnim čokoladnim preljevom

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Sacher tortice

Za kalup za muffine (12 muffina):

malo masnoće
malo pšeničnog brašna

Tijesto:

100 g Dr. Oetker Kuvertira tamna čokolada
4 bjelanjaka (veličine M)
160 g mekog maslaca ili margarina
160 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
4 žumanjaka (veličine M)
100 g krušnih mrvica

Nadjev:

oko 3 žlice džema od marelica

Preljev:

200 g Dr. Oetker Kuvertira tamna čokolada
60 g šećera
oko 90 ml vode

Za ukrašavanje:

100 g slatkog vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 razom puna žličica Dr. Oetker Kakao za kolače
Dr. Oetker Čokoladna srca

preparation

Priprema

1

Priprema

Kuvertiru za tijesto usitnite i rastopite u vodenoj kupelji. Neka se malo ohladi. Namastite i pobrašnite kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Istucite vrlo čvrsti snijeg. Mikserom (metlicama) pjenasto izradite maslac ili margarin u posudi. Potom postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete povezanu masu. Na najvećoj brzini umiješajte jaje po jaje. Umiješajte rastopljenu kuvertiru i krušne mrvice na srednjoj brzini. Pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Tijesto ravnomjerno rasporedite po udubinama i poravnajte. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 35 Minuta

Ostavite kolače otprilike 10 min. da se malo ohlade u kalupu na rešetki za kolače, odvojite ih iz udubina, iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Muffine jednom vodoravno prerežite.

4

Nadjev

Glatko izmiješajte džem od marelica, premažite razrezanu površinu gornjih dijelova muffina, spojite tortice i položite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače.

5

Preljev

Usitnite kuvertiru. U loncu kuhajte šećer s vodom sve dok se šećer ne otopi. Maknite lonac sa štednjaka i ostavite da se ohladi oko 5 min. Uz neprestano miješanje postupno dodavajte kuvertiru, dok se ista ne rastopi i preljev ne počne glatko teći sa žlice i dobivati sjaj.

Tortice pomoću žlice presvucite preljevom. Neka se preljev stvrdne.

6

Ukrašavanje

Od slatkog vrhnja s vanilin šećerom i kakaom istucite čvrsti šlag, napunite u štrcaljku sa zvjezdastim nastavkom (Ø 8 mm) i dekorativno naštrcajte na svaku torticu. Tortice do posluživanja čuvajte na hladnom. Neposredno prije posluživanja ukrasite srcima za dekoraciju. Po želji pospite kakaom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu