KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ružice s višnjama

Mali slatki muffini izrađeni od dizanog tijesta s nadjevom od višanja i pudinga

o 12 komada

potrebno malo iskustva 60 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ružice s višnjama

Za kalup za muffine (12 komada):

malo masnoće
o 50 g naribanih lješnjaka

Dizano tijesto:

375 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Garant za dizano tijesto
200 ml mlijeka
70 g mekog maslaca ili margarina
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer

Nadjev:

1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
1 staklenka višanja (ocijeđena masa 350 g)
200 g džema od višanja

Za aprikotiranje:

o 50 g voćnog namaza od marelica

preparation

Priprema

1

Nadjev

Ostavite višnje da se dobro ocijede na cjediljci, pri tome uhvatite sok i odmjerite 300 ml. Prašak za puding zamiješajte s malo soka, preostali sok zakuhajte. Skinite lonac sa štednjaka, umiješajte zamiješani prašak i još jednom kratko zakuhajte. Umiješajte višnje i džem. Ostavite nadjev da se ohladi. Namastite kalup za muffine te pospite lješnjacima. Zagrijte pećnicu.

2

Dizano tijesto

Brašno i Garant za dizano tijesto pažljivo izmiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u oko 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto izvaljajte na lagano pobrašnjanoj radnoj ploči u obliku pravokutnika (oko 50 x 40 cm) i premažite s nadjevom pri čemu ostavite 1 cm slobodan rub. Tijesto čvrsto namotajte s dulje strane i narežite na 12 jednakih ploški. Iste položite u kalupe za muffine. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: o 35 Minute

Ostavite muffine da se u kalupu ohlade na rešetki za kolače.

3

Aprikotiranje

Izvadite muffine iz kalupa i premažite voćnim namazom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu