Ružice s višnjama

Mali slatki muffini izrađeni od dizanog tijesta s nadjevom od višanja i pudinga

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ružice s višnjama

Za kalup za muffine (12 komada):

malo masnoće
oko 50 g naribanih lješnjaka

Dizano tijesto:

375 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Garanta za dizano tijesto
200 ml mlijeka
70 g mekog maslaca ili margarina
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera

Nadjev:

1 omot Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
1 staklenka višanja (ocijeđena masa 350 g)
200 g džema od višanja

Za aprikotiranje:

oko 50 g voćnog namaza od marelica

preparation

Priprema

1

Nadjev

Ostavite višnje da se dobro ocijede na cjediljci, pri tome uhvatite sok i odmjerite 300 ml. Prašak za puding zamiješajte s malo soka, preostali sok zakuhajte. Skinite lonac sa štednjaka, umiješajte zamiješani prašak i još jednom kratko zakuhajte. Umiješajte višnje i džem. Ostavite nadjev da se ohladi. Namastite kalup za muffine te pospite lješnjacima. Zagrijte pećnicu.

2

Dizano tijesto

Brašno i Garant za dizano tijesto pažljivo izmiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u oko 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto izvaljajte na lagano pobrašnjanoj radnoj ploči u obliku pravokutnika (oko 50 x 40 cm) i premažite s nadjevom pri čemu ostavite 1 cm slobodan rub. Tijesto čvrsto namotajte s dulje strane i narežite na 12 jednakih ploški. Iste položite u kalupe za muffine. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

Ostavite muffine da se u kalupu ohlade na rešetki za kolače.

3

Aprikotiranje

Izvadite muffine iz kalupa i premažite voćnim namazom.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne