KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ruske kapice

Slatke tortice pravi su užitak

30 komada

dosta zahtjevno 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ruske kapice

Krema:

3 dl mlijeka
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
125 g Dr. Oetker Original Gustina
2 žlice brašna
6 dl mlijeka
150 g bijele čokolade (sjeckane)
245 g maslaca

Tijesto:

8 bjelanjaka
1 prstohvat soli
8 žumanjka
320 g šećera
1 ¼ dl ulja
1 ¼ dl vode (tople)
320 g brašna
2 ½ žlice Dr. Oetker Kakaa za kolače
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Glazura:

200 g tamne čokolade
2 žlice ulja
100 g bijele čokolade
1 žlica ulja
200 g kokosovih mrvica

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na lim stavite obruč za kolače (33 x 42 cm). Pripremite okrugli kalup za kekse (Ø 6 cm), 2 vrećice za ukrašavanje i nekoliko čačkalica. 

2

Krema

3 dl mlijeka, šećer, vanilin šećer, gustin i brašno pomoću metlice za snijeg dobro promiješajte u zdjeli tako da nema grudica. Zakuhajte 6 dl mlijeka u tavi. Smanjite temperaturu, dodajte smjesu s gustinom, stalno miješajući zakuhajte i nastavite kuhati sve dok se smjesa ne zgusne. Maknite tavu sa štednjaka i umiješajte bijelu čokoladu. Na vruću kremu izravno stavite foliju za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi. Mikserom pjenasto istucite maslac. Ohlađeni nadjev promiješajte i umiješajte maslac, žlicu po žlicu. Pazite na to da maslac i nadjev budu na sobnoj temperaturi jer će se krema od maslaca u protivnom zgrušati. Stavite još dva sata na hladno.

3

Tijesto

Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

4

Bjelanjak i sol čvrsto istucite i stavite kratko na hladno. Žumanjak i šećer u zdjeli mikserom pjenasto istucite na najvećoj brzini, tako da smjesa postane potpuno svijetla. Pomiješajte ulje i vodu i dodajte polagano u prvu smjesu. Pomiješajte brašno, kakao u prahu, vanilin šećer i prašak za pecivo, prosijajte po smjesi od jaja i pomiješajte. Dodajte snijeg od bjelanjaka i sve zajedno oprezno pomiješajte. Poravnajte tijesto u kalupu i stavite peći.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

5

Izvadite tijesto i istresite ga na čist papir za pečenje. Uklonite papir za pečenje, pokrijte tijesto i ostavite da se ohladi.
 
Kalupom za kekse (Ø 6 cm) izrežite krugove i svaki prerežite jednom ili dva puta vodoravno.

6

Glazura

Stavite tamnu čokoladu s 2 žlice ulja u zdjelu i otopite na pari. Bijelu čokoladu s 1 žlicom ulja otopite na pari i stavite u vrećicu za ukrašavanje. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje i nadjenite krugove biskvita. Na kraju svaku kapicu premažite naokolo kremom i uvaljajte u kokosove mrvice. Dodajte 1 do 2 žličice tamne glazure i raspodijelite žličicom za kavu ili špatulom, odmah bijelom glazurom nacrtajte spiralu i čačkalicom izradite uzorak. 

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu