za ovaj recept Ruske kapice
3 dl | mlijeka |
150 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera |
125 g | Dr. Oetker Original Gustina |
2 žlice | brašna |
6 dl | mlijeka |
150 g | bijele čokolade (sjeckane) |
245 g | maslaca |
8 | bjelanjaka |
1 prstohvat | soli |
8 | žumanjka |
320 g | šećera |
1 ¼ dl | ulja |
1 ¼ dl | vode (tople) |
320 g | brašna |
2 ½ žlice | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
1 omot | Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera |
1 omot | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
200 g | tamne čokolade |
2 žlice | ulja |
100 g | bijele čokolade |
1 žlica | ulja |
200 g | kokosovih mrvica |
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na lim stavite obruč za kolače (33 x 42 cm). Pripremite okrugli kalup za kekse (Ø 6 cm), 2 vrećice za ukrašavanje i nekoliko čačkalica.
3 dl mlijeka, šećer, vanilin šećer, gustin i brašno pomoću metlice za snijeg dobro promiješajte u zdjeli tako da nema grudica. Zakuhajte 6 dl mlijeka u tavi. Smanjite temperaturu, dodajte smjesu s gustinom, stalno miješajući zakuhajte i nastavite kuhati sve dok se smjesa ne zgusne. Maknite tavu sa štednjaka i umiješajte bijelu čokoladu. Na vruću kremu izravno stavite foliju za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi. Mikserom pjenasto istucite maslac. Ohlađeni nadjev promiješajte i umiješajte maslac, žlicu po žlicu. Pazite na to da maslac i nadjev budu na sobnoj temperaturi jer će se krema od maslaca u protivnom zgrušati. Stavite još dva sata na hladno.
Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica 200 °C
Pećnica na vrući zrak 180 °C
Bjelanjak i sol čvrsto istucite i stavite kratko na hladno. Žumanjak i šećer u zdjeli mikserom pjenasto istucite na najvećoj brzini, tako da smjesa postane potpuno svijetla. Pomiješajte ulje i vodu i dodajte polagano u prvu smjesu. Pomiješajte brašno, kakao u prahu, vanilin šećer i prašak za pecivo, prosijajte po smjesi od jaja i pomiješajte. Dodajte snijeg od bjelanjaka i sve zajedno oprezno pomiješajte. Poravnajte tijesto u kalupu i stavite peći.
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Izvadite tijesto i istresite ga na čist papir za pečenje. Uklonite papir za pečenje, pokrijte tijesto i ostavite da se ohladi.
Kalupom za kekse (Ø 6 cm) izrežite krugove i svaki prerežite jednom ili dva puta vodoravno.
Stavite tamnu čokoladu s 2 žlice ulja u zdjelu i otopite na pari. Bijelu čokoladu s 1 žlicom ulja otopite na pari i stavite u vrećicu za ukrašavanje. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje i nadjenite krugove biskvita. Na kraju svaku kapicu premažite naokolo kremom i uvaljajte u kokosove mrvice. Dodajte 1 do 2 žličice tamne glazure i raspodijelite žličicom za kavu ili špatulom, odmah bijelom glazurom nacrtajte spiralu i čačkalicom izradite uzorak.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne