Flag

Ruske kapice

30 komada
Teško
40
Slatke tortice pravi su užitak
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Krema
3 dlmlijeka
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
125 gDr. Oetker Original Gustina
2 žlicebrašna
6 dlmlijeka
150 gbijele čokolade (sjeckane)
245 gmaslaca
Tijesto
8bjelanjka
1 prstohvatsoli
8žumanjka
320 gšećera
1 ¼ dlulja
1 ¼ dlvode (tople)
320 gbrašna
2 ½ žliceDr. Oetker Kakaa za kolače
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Glazura
200 gtamne čokolade
2 žliceulja
100 gbijele čokolade
1 žlicaulja
200 gkokosovih mrvica
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na lim stavite obruč za kolače (33 x 42 cm). Pripremite okrugli kalup za kekse (Ø 6 cm), 2 vrećice za ukrašavanje i nekoliko čačkalica. 

2

Krema

3 dl mlijeka, šećer, vanilin šećer, gustin i brašno pomoću metlice za snijeg dobro promiješajte u zdjeli tako da nema grudica. Zakuhajte 6 dl mlijeka u tavi. Smanjite temperaturu, dodajte smjesu s gustinom, stalno miješajući zakuhajte i nastavite kuhati sve dok se smjesa ne zgusne. Maknite tavu sa štednjaka i umiješajte bijelu čokoladu. Na vruću kremu izravno stavite foliju za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi. Mikserom pjenasto istucite maslac. Ohlađeni nadjev promiješajte i umiješajte maslac, žlicu po žlicu. Pazite na to da maslac i nadjev budu na sobnoj temperaturi jer će se krema od maslaca u protivnom zgrušati. Stavite još dva sata na hladno.

3

Tijesto

Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

4

Bjelanjak i sol čvrsto istucite i stavite kratko na hladno. Žumanjak i šećer u zdjeli mikserom pjenasto istucite na najvećoj brzini, tako da smjesa postane potpuno svijetla. Pomiješajte ulje i vodu i dodajte polagano u prvu smjesu. Pomiješajte brašno, kakao u prahu, vanilin šećer i prašak za pecivo, prosijajte po smjesi od jaja i pomiješajte. Dodajte snijeg od bjelanjaka i sve zajedno oprezno pomiješajte. Poravnajte tijesto u kalupu i stavite peći.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

5

Izvadite tijesto i istresite ga na čist papir za pečenje. Uklonite papir za pečenje, pokrijte tijesto i ostavite da se ohladi.
 
Kalupom za kekse (Ø 6 cm) izrežite krugove i svaki prerežite jednom ili dva puta vodoravno.

6

Glazura

Stavite tamnu čokoladu s 2 žlice ulja u zdjelu i otopite na pari. Bijelu čokoladu s 1 žlicom ulja otopite na pari i stavite u vrećicu za ukrašavanje. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje i nadjenite krugove biskvita. Na kraju svaku kapicu premažite naokolo kremom i uvaljajte u kokosove mrvice. Dodajte 1 do 2 žličice tamne glazure i raspodijelite žličicom za kavu ili špatulom, odmah bijelom glazurom nacrtajte spiralu i čačkalicom izradite uzorak.