Rocher® torta

Mala torta od laganog biskvita s lješnjacima, nadjevena kremom od Nutelle®

oko 10 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Rocher® torta

Okrugli kalup za tortu (ø 18 cm):

Biskvit:

50 g maslaca
3 jaja (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g mljevenih lješnjaka

Krema:

75 g tamne čokolade
200 g maslaca (mekog)
50 g šećera u prahu
125 g Nutelle®

Za ukrašavanje:

6 kuglica Ferrero Rocher®
25 g Dr. Oetker Lješnjak krokanta

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite kalup za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Biskvit

Maslac otopite u loncu, pa ga ostavite da se ohladi. Jaja u posudi mikserom (metlicama) tucite oko 1 minutu na najvećoj brzini dok ne dobijete pjenastu smjesu. Pomiješajte vanilin šećer i šećer pa miješajući 1 minutu uspite u smjesu. Nastavite miješati smjesu još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i lješnjacima te kratko umiješajte u smjesu na najnižoj brzini. Zatim kratko umiješajte maslac. Tijesto raspodijelite ravnomjerno po kalupu. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

Odvojite i skinite obruč kalupa. Biskvit obložen papirom za pečenje stavite na kuhinjsku rešetku. Dno kalupa skinite i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Krema

S biskvita oprezno povucite papir za pečenje. Biskvit preokrenite i prerežite na 3 dijela. Donju podlogu stavite na pladanj za torte. Nasjeckajte čokoladu, otopite na pari na slaboj vatri i ostavite da se ohladi. Pomiješajte maslac sa šećerom u prahu, Nutellom® i čokoladom, mikserom (metlicama) kratko na najnižoj brzini. Potom nastavite tući 1 minutu na najvišoj brzini. Donju podlogu premažite s približno 1/3 kreme, stavite srednji biskvit i lagano pritisnite. Premažite drugom trećinom kreme i stavite gornji biskvit. Preostalom kremom premažite okolo tortu.

4

Ukrašavanje

Rocher® kuglice podijelite na četiri komada i raspodijelite po torti. Na rubu torte utisnite lješnjak u obliku valova i po želji pospite tortu s malo lješnjaka. Prije konzumacije ostavite tortu 1 sat u hladnjaku.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne