Flag

Rocher® torta

oko 10 komada
Srednje teško
75
Mala torta od laganog biskvita s lješnjacima, nadjevena kremom od Nutelle®
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Biskvit se može napraviti i dan ranije, pa čak i zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
50 gmaslaca
3jaja (veličine M)
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
100 gbrašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gmljevenih lješnjaka
Krema
75 gtamne čokolade
200 gmaslaca (mekog)
50 gšećera u prahu
125 gNutelle®
Za ukrašavanje
6kuglica Ferrero Rocher®
25 gDr. Oetker Lješnjak krokanta
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Lješnjak krokanta
1

Priprema

Namastite kalup za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Biskvit

Maslac otopite u loncu, pa ga ostavite da se ohladi. Jaja u posudi mikserom (metlicama) tucite oko 1 minutu na najvećoj brzini dok ne dobijete pjenastu smjesu. Pomiješajte vanilin šećer i šećer pa miješajući 1 minutu uspite u smjesu. Nastavite miješati smjesu još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i lješnjacima te kratko umiješajte u smjesu na najnižoj brzini. Zatim kratko umiješajte maslac. Tijesto raspodijelite ravnomjerno po kalupu. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute


Odvojite i skinite obruč kalupa. Biskvit obložen papirom za pečenje stavite na kuhinjsku rešetku. Dno kalupa skinite i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Krema

S biskvita oprezno povucite papir za pečenje. Biskvit preokrenite i prerežite na 3 dijela. Donju podlogu stavite na pladanj za torte. Nasjeckajte čokoladu, otopite na pari na slaboj vatri i ostavite da se ohladi. Pomiješajte maslac sa šećerom u prahu, Nutellom® i čokoladom, mikserom (metlicama) kratko na najnižoj brzini. Potom nastavite tući 1 minutu na najvišoj brzini. Donju podlogu premažite s približno 1/3 kreme, stavite srednji biskvit i lagano pritisnite. Premažite drugom trećinom kreme i stavite gornji biskvit. Preostalom kremom premažite okolo tortu.

4

Ukrašavanje

Rocher® kuglice podijelite na četiri komada i raspodijelite po torti. Na rubu torte utisnite lješnjak u obliku valova i po želji pospite tortu s malo lješnjaka. Prije konzumacije ostavite tortu 1 sat u hladnjaku.

  • Biskvit se može napraviti i dan ranije, pa čak i zamrznuti.