KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Rocher® torta

Mala torta od laganog biskvita s lješnjacima, nadjevena kremom od Nutelle®

oko 10 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Rocher® torta

Okrugli kalup za tortu (ø 18 cm):

Biskvit:

50 g maslaca
3 jaja (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g mljevenih lješnjaka

Krema:

75 g tamne čokolade
200 g maslaca (mekog)
50 g šećera u prahu
125 g Nutelle®

Za ukrašavanje:

6 kuglica Ferrero Rocher®
25 g Dr. Oetker Lješnjak krokant

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite kalup za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Biskvit

Maslac otopite u loncu, pa ga ostavite da se ohladi. Jaja u posudi mikserom (metlicama) tucite oko 1 minutu na najvećoj brzini dok ne dobijete pjenastu smjesu. Pomiješajte vanilin šećer i šećer pa miješajući 1 minutu uspite u smjesu. Nastavite miješati smjesu još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i lješnjacima te kratko umiješajte u smjesu na najnižoj brzini. Zatim kratko umiješajte maslac. Tijesto raspodijelite ravnomjerno po kalupu. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minuta

Odvojite i skinite obruč kalupa. Biskvit obložen papirom za pečenje stavite na kuhinjsku rešetku. Dno kalupa skinite i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Krema

S biskvita oprezno povucite papir za pečenje. Biskvit preokrenite i prerežite na 3 dijela. Donju podlogu stavite na pladanj za torte. Nasjeckajte čokoladu, otopite na pari na slaboj vatri i ostavite da se ohladi. Pomiješajte maslac sa šećerom u prahu, Nutellom® i čokoladom, mikserom (metlicama) kratko na najnižoj brzini. Potom nastavite tući 1 minutu na najvišoj brzini. Donju podlogu premažite s približno 1/3 kreme, stavite srednji biskvit i lagano pritisnite. Premažite drugom trećinom kreme i stavite gornji biskvit. Preostalom kremom premažite okolo tortu.

4

Ukrašavanje

Rocher® kuglice podijelite na četiri komada i raspodijelite po torti. Na rubu torte utisnite lješnjak u obliku valova i po želji pospite tortu s malo lješnjaka. Prije konzumacije ostavite tortu 1 sat u hladnjaku.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu