Flag

Raffaello krafne

oko 15 - 20 komada
Srednje teško
60
Krafne s nadjevom od kokosa ukrašene Raffaello kuglicama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto za krafne
1000 gbrašna (tip 400)
1 kockicasvježeg kvasca
120 gšećera
120 mlsuncokretovog ulja
570 mlmlijeka
malokorica limuna
½ žličicasoli
50 mlruma
8 komžumanjaka
Nadjev
100 gnamaza od kokosa
400 mlslatkog vrhnja
2 žlicesira Mascarpone
2 žlicelimunovog soka
1 žličicaDr. Oetker Arome vanilije
2 žlicešećera u prahu
4 komDr. Oetker Želatine u listićima
1 žlicanamaz od kokosa
Ukrašavanje
1 nekolikoRaffaello® kuglica (jedna po krafni)
Picture - Dr. Oetker Arome vanilije
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
1

Nadjev

Namočite želatinu u hladnoj vodi 10 minuta. U lonac dodajte tek toliko vode da pokrije dno i zagrijte na najslabijoj temperaturi. U to dodajte ocijeđenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi te maknite s vatre. Zagrijte namaz od kokosa kako bi postao više tekuć.


Istucite slatko vrhnje dok se ne zgusne te umiješajte otopljenu želatinu. Dodajte šećer u prahu, mascarpone sir, aromu vanilije, limunov sok, kokosov namaz i sve izmiksajte u čvrstu kremu. Kremu stavite u hladnjak na najmanje 3-4 sata, najbolje preko noći.

2

Tijesto za krafne

Svi sastojci za krafne moraju biti sobne temperature. 


Zagrijte mlijeko. U pola toplog mlijeka umiješajte žličicu šećera i u to razmrvite kvasac. Pustite da se diže 10 minuta. U drugu polovicu dodajte šećer i pričekajte da se otopi. U međuvremenu prosijte brašno i u njega umiješajte dignuti kvasac. Posolite i promiješajte. Kuhačom polako i lagano umiješajte žumanjke, limunovu koricu, rum, ulje i preostalo slatko mlijeko. Tijesto mijesite 15-20 minuta. Zatim ostavite da se diže 1 sat.


Tijesto podijelite na pola i od svake polovice odrežite komad tijesta, težine otprilike 50-60 grama. Veličina ovisi o željenoj veličini gotovih krafni. Zamislite da će gotova krafna biti barem duplo veća nakon dizanja i prženja. Ako želite jako velike krafne, onda uzmite 80-90 grama tijesta.


Dijelove tijesta oblikujte u kuglu. Formirane krafne prekrijte krpom i ostavite na toplom oko sat vremena.


Zadnjih nekoliko minuta počnite polako grijati ulje. Zagrijte ulje na srednju do nižu temperaturu, jer je jako bitno da se krafne prže polako - tako će biti pečene, a ne sirove u sredini. Ako imate termometar, zagrijte ulje na temperaturu od 155-160 stupnjeva.

3

Prženje

Kad se ulje zagrije dodajte krafne. Krafne moraju imati dovoljno prostora za rast. Pokrijte ih poklopcem i pustite da se prže 3-4 minute, odnosno dok s donje strane ne porumene. Zatim ih okrenite, te ih pržite s druge strane isto onoliko vremena koliko ste ih pržili s prve strane.


Važno je cijelo vrijeme pratiti proces prženja. Izmjerite temperaturu ulja nekoliko puta i pazite da ne padne ispod 155.


Pržene krafne stavite na papirnate ručnike ili rešetku da upiju višak ulja ili da se višak ulja ocijedi.

4

Ukrašavanje

Krafne prerežite na pola i u sredinu nadjenite s kremom.
Pospite šećerom u prahu i u sredinu dodajte Raffaello kuglicu.