KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Pjena od lavande s preljevom od crnog ribiza i dinjom

Desert s jogurtom s daškom lavande i svježim voćem

o 4 porcije

potrebno malo iskustva 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pjena od lavande s preljevom od crnog ribiza i dinjom

Pjena:

Dr. Oetker Bourbon vanilija štapić
90 ml mlijeka
40 g meda , npr. od lavande
0,5 žlice svježih cvjetova lavande
3 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
150 g jogurta s 10% masnoće
1 žlica limunovog soka
300 g vrhnja za šlag

Preljev od crnih ribiza:

200 g crnog ribiza
50 g šećera
4 žlice likera od crnog ribiza (Cassis)

Osim toga:

0.5 dinje sorte Charentais ili Galia
malo svježih ili sušenih cvjetova lavande

preparation

Priprema

1

Pjena

Mahunu vanilije uzduž razrežite i sastružite. U malom loncu zagrijavajte mlijeko s medom, sjemenkama i mahunom vanilije sve dok se med ne rastopi. Skinite s vatre i dodajte cvjetove lavande. Ostavite sve da odstoji oko 30 min. U međuvremenu namočite želatinu 5 min. u hladnoj vodi (listiće želatine pojedinačno stavljajte u vodu).

2

Mlijeko s lavandom ponovno zagrijte te u njemu, uz stalno miješanje, otopite istisnutu želatinu. Sve kroz cjediljku procijedite u posudu. Umiješajte jogurt i limunov sok. Kad masa počne želirati, istucite čvrsti šlag i dodajte. Mousse napunite u čaše i stavite najmanje 3 sata, najbolje preko noći, u hladnjak.

3

Preljev od crnog ribiza

Operite ribiz i skinite bobice s peteljki. Bobice u loncu zakuhajte zajedno sa šećerom i kuhajte oko 2 min. uz stalno miješanje. Protisnite ribiz kroz cjediljku i pomiješajte s likerom.

4

Dinju narežite na kriške, izvadite sjemenke i odrežite koru. Po želju ju možete narezati na kockice.

5

Pjenu možete odvojiti nožem, iskrenuti na tanjur i poslužiti zajedno s preljevom i dinjom, ili ju možete poslužiti u čašama. Na kraju pospite cvjetovima lavande.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu