Flag

Pjena od lavande s preljevom od crnog ribiza

oko 4 porcije
Srednje teško
40
Desert s jogurtom s daškom lavande i svježim voćem
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto svježih cvjetova lavande možete uzeti i 1/2 žličice sušenih cvjetova.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Pjena
Dr. Oetker Bourbon vanilija štapić
90 mlmlijeka
40 gmeda npr. od lavande
½ žlicasvježih cvjetova lavande
3 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
150 gjogurta s 10% masnoće
1 žlicalimunovog soka
300 gvrhnja za šlag
Preljev od crnih ribiza
200 gcrnog ribiza
50 gšećera
4 žlicelikera od crnog ribiza (Cassis)
Osim toga
½dinje sorte Charentais ili Galia
malosvježih ili sušenih cvjetova lavande
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
1

Pjena

Mahunu vanilije uzduž razrežite i sastružite. U malom loncu zagrijavajte mlijeko s medom, sjemenkama i mahunom vanilije sve dok se med ne rastopi. Skinite s vatre i dodajte cvjetove lavande. Ostavite sve da odstoji oko 30 min. U međuvremenu namočite želatinu 5 min. u hladnoj vodi (listiće želatine pojedinačno stavljajte u vodu).

2

Mlijeko s lavandom ponovno zagrijte te u njemu, uz stalno miješanje, otopite istisnutu želatinu. Sve kroz cjediljku procijedite u posudu. Umiješajte jogurt i limunov sok. Kad masa počne želirati, istucite čvrsti šlag i dodajte. Mousse napunite u čaše i stavite najmanje 3 sata, najbolje preko noći, u hladnjak.

3

Preljev od crnog ribiza

Operite ribiz i skinite bobice s peteljki. Bobice u loncu zakuhajte zajedno sa šećerom i kuhajte oko 2 min. uz stalno miješanje. Protisnite ribiz kroz cjediljku i pomiješajte s likerom.

4

Dinju narežite na kriške, izvadite sjemenke i odrežite koru. Po želju ju možete narezati na kockice.

5

Pjenu možete odvojiti nožem, iskrenuti na tanjur i poslužiti zajedno s preljevom i dinjom, ili ju možete poslužiti u čašama. Na kraju pospite cvjetovima lavande.

  • Umjesto svježih cvjetova lavande možete uzeti i 1/2 žličice sušenih cvjetova.