KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Pikantno-voćni kolač sa sirom

Pikantni kolač sa sirom, kruškama i jabukama

o 12 komada

potrebno malo iskustva 60 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pikantno-voćni kolač sa sirom

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Tijesto:

300 g pšeničnog brašna
125 g maslaca ili margarina
1 razom puna žličica soli
100 ml vode
o 1 žličica mješavine talijanskih začina

Krema:

200 g sira Limburgera (izuzetno aromatičan sir)
500 g svježeg sira (20% m.m.)
250 g milerama
2 jaja (veličine M)
2 žlice Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
100 g ribanog sira npr. gaude ili ementalera
2 žličice soli
svježe mljeveni papar
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna

Nadjev:

1 limenka kompota od jabuka (ocijeđena masa 213 g)
1 limenka kompota od krušaka (ocijeđena masa 210 g)

preparation

Priprema

1

Tijesto

Stavite brašno u posudu. Dodajte maslac u malim komadima i rukama sve fino razmrvite. Dodajte sol, vodu i začine i brzo izmiješajte da dobijete mekano tijesto. Tijesto spljoštite, zamotajte u foliju i stavite na otprilike 30 min. u hladnjak.

2

Nadjev

Ostavite voće iz kompota da se ocijedi na cjediljci. Bobice grožđa operite i prepolovite. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica o 220 °C

Pećnica na vrući zrak o 200 °C

3

Tijesto na pobrašnjenoj radnoj ploči razvaljajte u obliku kruga (Ø otprilike 40 cm) i kalup za tortu tako obložite da tijesto prelazi preko ruba. Podlogu više puta zabodite vilicom. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu i ispecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: o 15 Minute

4

Neka se podloga, u kalupu za torte na rešetki za kolače, malo ohladi.

5

Nadjev

Narežite sir Limburger na komadiće. Svježi kravlji sir, mileram, jaja i Gustin stavite u posudu i kratko izmiješajte mikserom (metlicama) ma najnižoj brzini. Umiješajte ribani sir i komadiće sira Limburgera. Začinite solju, paprom i Finesse aromom. Rasporedite masu po pečenoj podlozi. Dekorativno po podlozi rasporedite kruške, jabuke i grožđe i stavite peći. Napomena: Ako kolač počne previše tamniti, prekrijte ga papirom za pečenje.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: o 50 Minute

Kolač od sira poslužite dok je još topao.