Pikantno-voćni kolač sa sirom

Pikantni kolač sa sirom, kruškama i jabukama

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pikantno-voćni kolač sa sirom

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Tijesto:

300 g pšeničnog brašna
125 g maslaca ili margarina
1 razom puna žličica soli
100 ml vode
oko 1 žličica mješavine talijanskih začina

Krema:

200 g sira Limburgera (izuzetno aromatičan sir)
500 g svježeg sira (20% m.m.)
250 g milerama
2 jaja (veličine M)
2 žlice Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
100 g ribanog sira npr. gaude ili ementalera
2 žličice soli
svježe mljeveni papar
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna

Nadjev:

1 limenka kompota od jabuka (ocijeđena masa 213 g)
1 limenka kompota od krušaka (ocijeđena masa 210 g)

preparation

Priprema

1

Tijesto

Stavite brašno u posudu. Dodajte maslac u malim komadima i rukama sve fino razmrvite. Dodajte sol, vodu i začine i brzo izmiješajte da dobijete mekano tijesto. Tijesto spljoštite, zamotajte u foliju i stavite na otprilike 30 min. u hladnjak.

2

Nadjev

Ostavite voće iz kompota da se ocijedi na cjediljci. Bobice grožđa operite i prepolovite. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 220 °C

Pećnica na vrući zrak oko 200 °C

3

Tijesto na pobrašnjenoj radnoj ploči razvaljajte u obliku kruga (Ø otprilike 40 cm) i kalup za tortu tako obložite da tijesto prelazi preko ruba. Podlogu više puta zabodite vilicom. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu i ispecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

4

Neka se podloga, u kalupu za torte na rešetki za kolače, malo ohladi.

5

Nadjev

Narežite sir Limburger na komadiće. Svježi kravlji sir, mileram, jaja i Gustin stavite u posudu i kratko izmiješajte mikserom (metlicama) ma najnižoj brzini. Umiješajte ribani sir i komadiće sira Limburgera. Začinite solju, paprom i Finesse aromom. Rasporedite masu po pečenoj podlozi. Dekorativno po podlozi rasporedite kruške, jabuke i grožđe i stavite peći. Napomena: Ako kolač počne previše tamniti, prekrijte ga papirom za pečenje.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute

Kolač od sira poslužite dok je još topao.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne