za ovaj recept Panna Cotta tart s lavandom
suhi grah za pečenje kore | |
lim za pite (24 cm) |
200 g | brašna (tip 405) |
30 g | mljevenih badema |
120 g | maslaca (omekšalog) |
1 | žumanjak (veličine M) |
60 g | šećera u prahu |
350 ml | vrhnja za šlag (30% m.m.) |
½ žličica | Dr. Oetker Paste od burbon vanilije |
30 g | šećera |
2 prstohvata | soli |
4 g | sušenih cvjetova lavande (npr. za čaj) |
3 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
250 ml | soka od crvenog ribiza |
100 ml | vrhnja za šlag (30% m.m.) |
40 g | šećera |
2 prstohvata | soli |
4 g | sušenih cvjetova lavande |
3 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
50 g | puslica |
125 g | crvenog ribiza |
4 | grančica lavande (svježe, neprskane) |
Sve sastojke stavite u zdjelu i mikserom zamijesite glatko tijesto. Spljoštite i zamotajte u prozirnu foliju, pa stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
Zagrijte pećnicu. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na veličinu od najmanje 24 cm i obložite lim za pite. Prekrijte tijesto papirom za pečenje i pritisnite grahom ili graškom. Pecite oko 15 minuta. Uklonite grašak i papir i pecite još 13 minuta dok poprimi zlatnožutu boju.
Električna pećnica oko 190 °C
Pećnica na vrući zrak oko 170 °C
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 28 Minute
Stavite vrhnje, pastu od vanilije, šećer, sol i cvjetove lavande u lončić i zagrijavajte dok ne proključa. Maknite s vatre i ostavite da se okusi prožmu oko 8 minuta. Stavite želatinu da se namače u hladnoj vodi. Procijedite kremu kroz fino sito i uklonite cvjetove lavande. Iscijedite želatinu rukama i umiješajte u panna cottu.
Ostavite kremu da se hladi oko 25 minuta, pa prelijte preko tijesta i stavite tart u zamrzivač na približno 20 minuta.
Stavite sok od ribiza, vrhnje, šećer, sol i cvjetove lavande u lončić i zagrijavajte dok ne proključa. Maknite s vatre i ostavite da se okusi prožmu oko 8 minuta. Stavite želatinu da se namače u hladnoj vodi. Procijedite kremu kroz fino sito i uklonite cvjetove lavande. Iscijedite želatinu rukama i umiješajte u panna cottu od ribiza.
Ostavite kremu da se hladi oko 30 minuta, pa prelijte preko tijesta i stavite tart u zamrzivač na približno sat vremena.
Operite i osušite ribiz i po potrebi prepolovite grozd. Grubo razlomite puslice. Izvadite tart iz lima i stavite na ukrasni pladanj. Ukrasite ribizom, puslicama i svježom lavandom.
Umjesto soka od ribiza, za svježi okus ljeta upotrijebite sok i komadiće manga.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne