Panna Cotta tart s lavandom

Tart od lavande s Panna Cottom od vanilije i ribiza

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 90 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Panna Cotta tart s lavandom

Potrebno:

suhi grah za pečenje kore
lim za pite (24 cm)

Tijesto:

200 g brašna (tip 405)
30 g mljevenih badema
120 g maslaca (omekšalog)
1 žumanjak (veličine M)
60 g šećera u prahu

Panna Cotta:

350 ml vrhnja za šlag (30% m.m.)
½ žličica Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
30 g šećera
2 prstohvata soli
4 g sušenih cvjetova lavande (npr. za čaj)
3 listića Dr. Oetker Želatine u listićima

Panna Cotta od ribiza:

250 ml soka od crvenog ribiza
100 ml vrhnja za šlag (30% m.m.)
40 g šećera
2 prstohvata soli
4 g sušenih cvjetova lavande
3 listića Dr. Oetker Želatine u listićima

Dekoracija:

50 g puslica
125 g crvenog ribiza
4 grančica lavande (svježe, neprskane)

preparation

Priprema

1

Tijesto

Sve sastojke stavite u zdjelu i mikserom zamijesite glatko tijesto. Spljoštite i zamotajte u prozirnu foliju, pa stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
 

2

Zagrijte pećnicu. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na veličinu od najmanje 24 cm i obložite lim za pite. Prekrijte tijesto papirom za pečenje i pritisnite grahom ili graškom. Pecite oko 15 minuta. Uklonite grašak i papir i pecite još 13 minuta dok poprimi zlatnožutu boju.

Električna pećnica oko 190 °C

Pećnica na vrući zrak oko 170 °C

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 28 Minute

3

Panna Cotta

Stavite vrhnje, pastu od vanilije, šećer, sol i cvjetove lavande u lončić i zagrijavajte dok ne proključa. Maknite s vatre i ostavite da se okusi prožmu oko 8 minuta. Stavite želatinu da se namače u hladnoj vodi. Procijedite kremu kroz fino sito i uklonite cvjetove lavande. Iscijedite želatinu rukama i umiješajte u panna cottu. 

4

Ostavite kremu da se hladi oko 25 minuta, pa prelijte preko tijesta i stavite tart u zamrzivač na približno 20 minuta.

5

Panna Cotta od ribiza

Stavite sok od ribiza, vrhnje, šećer, sol i cvjetove lavande u lončić i zagrijavajte dok ne proključa. Maknite s vatre i ostavite da se okusi prožmu oko 8 minuta. Stavite želatinu da se namače u hladnoj vodi. Procijedite kremu kroz fino sito i uklonite cvjetove lavande. Iscijedite želatinu rukama i umiješajte u panna cottu od ribiza.
 

6

Ostavite kremu da se hladi oko 30 minuta, pa prelijte preko tijesta i stavite tart u zamrzivač na približno sat vremena.

7

Ukrašavanje

Operite i osušite ribiz i po potrebi prepolovite grozd. Grubo razlomite puslice. Izvadite tart iz lima i stavite na ukrasni pladanj. Ukrasite ribizom, puslicama i svježom lavandom.

Umjesto soka od ribiza, za svježi okus ljeta upotrijebite sok i komadiće manga. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne