Flag

Panna Cotta tart s lavandom

oko 12 komada
Srednje teško
90
Tart od lavande s Panna Cottom od vanilije i ribiza
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
suhi grah za pečenje kore
lim za pite (24 cm)

Sastojci

Tijesto
200 gbrašna (tip 405)
30 gmljevenih badema
120 gmaslaca (omekšalog)
1žumanjak (veličine M)
60 gšećera u prahu
Panna Cotta
350 mlvrhnja za šlag (30% m.m.)
½ žličicaDr. Oetker Paste od burbon vanilije
30 gšećera
2 prstohvatasoli
4 gsušenih cvjetova lavande (npr. za čaj)
3 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
Panna Cotta od ribiza
250 mlsoka od crvenog ribiza
100 mlvrhnja za šlag (30% m.m.)
40 gšećera
2 prstohvatasoli
4 gsušenih cvjetova lavande
3 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
Dekoracija
50 gpuslica
125 gcrvenog ribiza
4grančica lavande (svježe, neprskane)
Picture - Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
1

Tijesto

Sve sastojke stavite u zdjelu i mikserom zamijesite glatko tijesto. Spljoštite i zamotajte u prozirnu foliju, pa stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
 

2

Zagrijte pećnicu. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na veličinu od najmanje 24 cm i obložite lim za pite. Prekrijte tijesto papirom za pečenje i pritisnite grahom ili graškom. Pecite oko 15 minuta. Uklonite grašak i papir i pecite još 13 minuta dok poprimi zlatnožutu boju.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 28 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 190 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 170 °C

3

Panna Cotta

Stavite vrhnje, pastu od vanilije, šećer, sol i cvjetove lavande u lončić i zagrijavajte dok ne proključa. Maknite s vatre i ostavite da se okusi prožmu oko 8 minuta. Stavite želatinu da se namače u hladnoj vodi. Procijedite kremu kroz fino sito i uklonite cvjetove lavande. Iscijedite želatinu rukama i umiješajte u panna cottu. 

4

Ostavite kremu da se hladi oko 25 minuta, pa prelijte preko tijesta i stavite tart u zamrzivač na približno 20 minuta.

5

Panna Cotta od ribiza

Stavite sok od ribiza, vrhnje, šećer, sol i cvjetove lavande u lončić i zagrijavajte dok ne proključa. Maknite s vatre i ostavite da se okusi prožmu oko 8 minuta. Stavite želatinu da se namače u hladnoj vodi. Procijedite kremu kroz fino sito i uklonite cvjetove lavande. Iscijedite želatinu rukama i umiješajte u panna cottu od ribiza.
 

6

Ostavite kremu da se hladi oko 30 minuta, pa prelijte preko tijesta i stavite tart u zamrzivač na približno sat vremena.

7

Ukrašavanje

Operite i osušite ribiz i po potrebi prepolovite grozd. Grubo razlomite puslice. Izvadite tart iz lima i stavite na ukrasni pladanj. Ukrasite ribizom, puslicama i svježom lavandom.