KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Osvježavajuća ljetna granita

Osvježavajuća granita od lubenice i nektarina prelivena pjenušcem ili pjenušavim vinom Prosecco

o 10 porcija

uspijeva lako 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Osvježavajuća ljetna granita

Sastojci:

2,2 kg lubenice
o 320 g nektarina
100 g šećera
4 žlice vode
o 5 žlice soka od limete
2 omota Dr. Oetker Finesse korica limuna
200 ml pjenušca (ili pjenušavog vina Prosecco)

Osim toga:

25 g nasjeckanih pistacija
500 ml pjenušca (ili pjenušavog vina Prosecco)

preparation

Priprema

1

Priprema

Lubenicu narežite na ploške, izvadite koštice, narežite na komadiće te izvažite 1 kg lubenice. Nektarine ogulite, narežite na komade i izvažite 300 g. U manjem loncu kuhajte šećer i vodu sve dok se šećer ne otopi. Ostavite da se malo ohladi.

2

Postupak

Narezano voće stavite u zdjelu. Dodajte preostale sastojke i izradite pire. Voćnu smjesu izlijte u kalup za nabujak i ostavite 5-6 sati u pretincu za duboko zamrzavanje. Približno svakih 60 minuta promiješajte vilicom.

3

Prije posluživanja još jednom promiješajte granitu i raspodijelite po čašama. Posipajte pistacijama, nadolijte malo pjenušca i poslužite.