Flag

Kolač s Nutellom®

oko 12 komada
Lagano
95
Slatki okrugli kolač s kremom od lješnjaka i nugata
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 20 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Biskvit
4jaja (veličine M)
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
100 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 gmljevenih lješnjaka
2 razom punih žlicaNutelle®
Nadjev
oko 350 gNutelle®
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Pripremite

Namastite dno kalupa za torte i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Biskvit

Jaja u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama) na najvećoj brzini za 1 min. Dodajte tijekom 1 min. šećer koji ste pomiješali s vanilin šećerom i miješajte masu još 2 min. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Na kraju umiješajte lješnjake i Nutellu®. Tijesto u kalupu poravnajte. Kalup gurnite na rešetki u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 55 Minute


Obruč kalupa odvojite i maknite, podlogu iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače. Odvojite dno kalupa i ostavite kolač da se ohladi.

3

Nadjev

Pažljivo odvojite papir za pečenje na kojem se kolač pekao. Podlogu jednom vodoravno prerežite. Položite donji dio podloge na pladanj za torte i premažite s 2 pune žlice Nutelle®. Na to položite gornji dio podloge i lagano pritisnite.

4

Ukrašavanje

Rub i površinu kolača potpuno premažite s Nutellom®. Po želji ukrasite Dr. Oetker sa šarenim ukrasima za kolače ili mljevenim lješnjakom. Kolač do posluživanja čuvajte na hladnom.