Flag

Kolač od sira i mandarina s pudingom

oko 16 komada
Srednje teško
40
Crveni preljev za torte posebno privlači poglede na ovaj ukusan kolač
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač eventualno 5 min. prije kraja pečenja prekrijte papirom za pečenje.
Recipe Tips
Dobro rashlađeni kolač od sira možete poslužiti i kao desert.
Recipe Tips
Kolač možete pripremiti najviše 2 dana unaprijed.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Miješano tijesto
150 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
75 gmekog maslaca ili margarina
Nadjev
3limenke mandarina (ocijeđena masa po 175 g) ili 1 limenka mandarina (ocijeđena masa 480 g)
2 omotaDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
200 gšećera
500 mlmlijeka
500 gsvježeg posnog sira
Preljev
1 omotDr. Oetker Preljev za torte crveni
2 žlicešećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Preljev za torte crveni
1

Priprema

Za nadjev, ostavite mandarine da se ocijede u cjediljci nad zdjelicom i pri tome od dobivene tekućine izmjerite 250 ml. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Miješano tijesto

U posudi izmiješate brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Dobar dio tijesta razvaljajte na dnu kalupa za torte. Od preostalog tijesta oblikujte valjak, položite ga kao rub uz kalup i utisnite tako da dobijete oko 3 cm visoki rub. Stavite kalup u hladnjak.

3

Nadjev

Pripremite oba omota pudinga prema uputi na omotu, ali s 200 g šećera i 500 ml mlijeka. Odmah umiješajte svježi sir i masu ravnomjerno raspodijelite u kalupu. Posložite mandarine po masi. Gurnite kalup na rešetku u pećnici.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute


Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.

4

Preljev

Pripremite preljev za torte prema uputi na omotu sa šećerom i tekućinom te ga ravnomjerno rasporedite po mandarinama. Neka se preljev stvrdne. Potom kolač izvadite iz kalupa.

  • Kolač eventualno 5 min. prije kraja pečenja prekrijte papirom za pečenje.
  • Dobro rashlađeni kolač od sira možete poslužiti i kao desert.
  • Kolač možete pripremiti najviše 2 dana unaprijed.