Flag

Kolač od ribane čokolade s dresovima

oko 20 komada
Lagano
90
Super kolač za nogometnu zabavu ili za proslavu pobjede domaće momčadi
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za kolače (40 x 30 cm)
papir za pečenje
Tijesto
250 gmekog maslaca ili margarina
250 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
5jaja (veličine M)
250 gpšeničnog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gDr. Oetker Ribane tamne čokolade
Preljev
200 gšećera u prahu
3 žlicelimunovog soka
Za ukrašavanje
100 gDr. Oetker Fondant Dekor zeleni
oko 75 gDr. Oetker Fondant Dekora crvenog
oko 75 gDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Ribane tamne čokolade
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) glatko izmiješajte. Postupno uz stalno miješanje dodajte šećer, vanilin šećer i Finesse aromu dok ne dobijete glatku masu. Dodajte jaje po jaje, svako jaje miješajte na najvećoj brzini po ½ min. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko umiješajte na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte ribanu čokoladu. Tijesto razmažite po limu i ispecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Ostavite kolač na limu da se ohladi na rešetki za kolače.

3

Preljev

Šećer u prahu pomiješajte s toliko soka da dobijete gusti preljev. Preljev ravnomjerno rasporedite po kolaču i ostavite da se stvrdne.

4

Ukrašavanje

Fondant po bojama odvojeno tanko izvaljajte između stranica razrezane vrećice za zamrzavanje. Pomoću šablone izrežite 2 dresa (npr. bijeli i crveni). Dresove ukrasite trakicama fondanta ili izrezanim motivima od fondanta i položite na kolač. Protisnite malo zelenog fondanta kroz cjediljku i položite kao busene trave na kolač.