Flag

Kocke od kave i čokolade s glazurom

oko 60 komada
Srednje teško
40
Brzi kolač za ljubitelje kave i čokolade
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
200 gtamne čokolade
150 gmaslaca
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
4 komjaja
300 gpšeničnog brašna
3 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Kava
175 mlhladnog espressa ili jake kave
Glazura
50 gšećera u prahu
1 žlicahladnog espressa ili jake kave
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Čokoladu grubo nasjeckajte, otopite u malom loncu iznad vodene kupelji i ostavite da se malo ohladi. Miješajte margarin ili maslac u posudi za miješanje mikserom dok ne postane glatko. Postupno dodajte čokoladu, šećer i bourbon vanilin šećer uz miješanje dok se ne sjedini. Tucite svako jaje oko 1/2 minute na najjačoj razini. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kratko promiješajte u 2 dijela na najnižoj razini. Tijesto ravnomjerno rasporedite po limu za pečenje i ispecite.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

3

Vrući kolač odmah probodite nekoliko puta čačkalicom pa ostavite da se ohladi na limu za pečenje.

4

Glazura

Prosijte šećer u prahu i pomiješajte s kavom da dobijete gustu glazuru. Napunite glazuru u papirnatu vrećicu ili malu vrećicu za zamrzavanje, odrežite mali kut i pospite po hladnom kolaču. Kolač prije posluživanja izrežite na male kvadrate.