Flag

Kavkaska torta

oko 14 komada
Lagano
40
Isprobajte neodoljivi ruski specijalitet
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
4jaja
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
100 gbrašna
10 gkakao praha
Voćni nadjev
5 ploškiananasa (iz limenke)
300 gbobičastog voća
Nadjev
8 listićaDr. Oetker Želatine u listićima (namočene)
1limun (sok)
100 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
5 dltučenog slatkog vrhnja
5 dlkefira
Glazura
½ omotDr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima (namočene)
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
1

Priprema

Dno kalupa za torte (26 cm Ø) obložite papirom za pečenje.

2

Tijesto

Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto istucite. Po tome prospite brašno i kakao u prahu te oprezno umiješajte.


Smjesu stavite u pripremljen kalup za torte i pecite na donjoj polovici prethodno zagrijane pećnice oko 20 minuta.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C


Izvadite i ostavite da se ohladi.


Dno kalupa za torte obložite prozirnom folijom za čuvanje svježine i stavite rub kalupa.

3

Voćni nadjev

Po prozirnoj foliji dekorativno raspodijelite ananas i bobičasto voće.

4

Nadjev

Želatinu i sok od limuna zajedno zagrijavajte sve dok se želatina ne otopi. Pomiješajte kefir, šećer u prahu i vanilin šećer i dobro umiješajte u želatinu. Tučeno vrhnje čvrsto istucite i umiješajte. Nadjev oprezno prelijte preko voća i poravnajte. Poklopite podlogom za tortu i stavite da stoji na hladnom oko 3 sata.


Tortu oprezno okrenite i stavite na pladanj. Oprezno uklonite okrugli kalup i prozirnu foliju.

5

Glazura

Preljev za torte pripremite prema uputi na omotu i premažite površinu.


Tortu do posluživanja stavite na hladno.