Flag

Juha od bundeve

oko 8 porcija
Lagano
40
Ukusna juha od bundeve s egzotičnim umakom i vrhnjem
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Harissa umak možete pripremiti i čuvati u hladnjaku oko tjedan dana ili možete upotrijebiti gotovi proizvod.
Recipe Tips
Juha od bundeve može se zamrznuti bez umaka .
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Juha
1 ½ kgHokaido bundeva
2 žlicemaslinovog ulja
oko 800 mlpovrtnog temeljca
500 mlmlijeka
sol
svježe mljeveni papar
šećer
sok 1 limete
Harissa umak
4 žličicesjemenki kima
4 žličicemljevenog korijandra
2 žličicemljevenog kumina
300 gcrvene paprike
svežanjmente (oko 20 stabljika)
100 mlmaslinovog ulja
1 žličicasoli
svježe mljeveni crni papar
malokajenskog papra
Osim toga
150 gmilerama (22% m.m.)
1

Priprema

Bundevu operite, narežite na ploške, izvadite koštice i narežite na kockice.

2

Juha

Zagrijte ulje u velikom loncu i prodinstajte kockice bundeve. Dodajte povrtni temeljac i mlijeko, ostavite da se krčka poklopljeno oko 15 minuta na srednjoj temperaturi. Napravite pire i začinite dodajući sol, papar, šećer i sok od limete.

3

Harissa umak

Prepržite kim, korijandar i kumin u neprijanjajućoj tavi bez dodatka ulja. Očistite papriku i narežite na veće komade. Natrgajte listiće mente. Papriku, mentu, pržene začine i ulje stavite u posudu i napravite pire. Dodajte sol, papar i kajenski papar.

4

Juhu poslužite s umakom Harisa i mileram vrhnjem.

  • Harissa umak možete pripremiti i čuvati u hladnjaku oko tjedan dana ili možete upotrijebiti gotovi proizvod.
  • Juha od bundeve može se zamrznuti bez umaka .