Flag

Hrskave rolice od oraha

oko 8 komada
Lagano
20
Hrskavo lisnato tijesto punjeno pastom od oraha i krokanta
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto bućinog ulja možete koristiti i ulje od suncokreta ili uljane repice.
Recipe Tips
Hrskave rolice možete i zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim
papir za pečenje
Nadjev
100 goraha
2 žlicešećera (smeđeg)
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
2 žlicebućinog ulja
50 gDr. Oetker Lješnjak krokanta
Lisnato tijesto
1 pakiranjelisnatog tijesta
Picture - Dr. Oetker Lješnjak krokanta
1

Priprema

Obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 220 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 200 °C

2

Nadjev

Orahe krupno nasjeckajte te sa šećerom, vanilin šećerom, Finesse aromom i uljem izradite fini pire.

3

Lisnato tijesto

Ploču lisnatog tijesta premažite pastom od oraha i pospite krokantom. Ploču prepolovite po duljini pa oba pravokutnika namotajte s dulje strane. Obje role narežite na po 4 komada, položite na lim za kolače i stavite peći.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute


Ostavite rolice od oraha da se ohlade na rešetki za kolače.

  • Umjesto bućinog ulja možete koristiti i ulje od suncokreta ili uljane repice.
  • Hrskave rolice možete i zamrznuti.