KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Halloween keksići

Bundeve, duhovi, metle i vještičji šeširi... Volimo praviti kekse koji usrećuju ljude

12 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Halloween keksići

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Za kekse:

125 g mekog maslaca
75 g šećera
1 jaje
1 žličica Dr. Oetker Vanilin šećer
250 g brašna (prosijanog)
1 prstohvat soli

Za ukrašavanje:

oko 200 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
1 pakiranje Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
140 g tamne čokolade
recipe.download.for.recipe

preparation

Priprema

1

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 170 °C

2

Tijesto

Stavite mekani maslac, šećer, vanilin šećer, jaje i prstohvat soli u posudu. Postepeno dodajte brašno. Umijesite tijesto ručno ili mikserom (spiralnim nastavcima) otprilike 1-2 minute, sve dok se ne postigne glatka i ravnomjerna masa. Pokrijte tijesto prozirnom folijom i ostavite da odstoji u hladnjaku oko 30 minuta.

3

Pečenje

Razvaljajte tijesto valjkom na debljinu od 3-4 mm i izrežite Halloween oblike kalupima ili uz pomoć predložaka. Stavite oblike na papir za pečenje na limu, međusobno udaljene 1 cm. Premijesite ostatak tijesta, razvaljajte i ponovo izrežite. Stavite lim na donji dio pećnice i pecite oko 20 minuta, dok se keksi ne zarumene. Ostavite da se ohlade prije nego što započnete s ukrašavanjem.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

4

Ukrašavanje

Obojite fondant u željenu boju, tanko ga razvaljajte i izrežite na komade promjera keksa. Zalijepite fondant na keks s malo vode. Ponovite postupak sa svim keksima. Tamnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Pomoću čokolade i šarenog pisma ukrasite kekse po želji.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu