KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Gumbići s narančom

Fini keksići s narančom i zobenim pahuljicama

120 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Gumbići s narančom

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Miješano tijesto:

75 g pšeničnog brašna
½ žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
100 g maslaca ili margarina (omekšalog)
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
2 žumanjaka (veličine M)
150 g mekih zobenih pahuljica
4 žlice soka od naranči

Preljev:

50 g Dr. Oetker Kandirana korica naranče
oko 150 g šećera u prahu
3 žlice pekmeza od naranči

preparation

Priprema

1

Miješano tijesto

U posudi za miješanje dobro pomiješajte brašno i Backin prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) prvo na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini izradite tijesto. Na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči tijesto kratko premijesite i oblikujte u valjak. Podijelite valjaka u 4 jednaka dijela. Svaki dio izvaljajte u tanki valjak (Ø 2 cm) i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Svaki valjak narežite na ploške debljine otprilike 1 cm, položite ih na lim za pečenje i stavite u pećnicu.

Nivo pećnice dolje

Vrijeme pečenja: oko 13 Minuta

Kolačiće izvucite zajedno s papirom za pečenje na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Preljev

Usitnite kandiranu narančinu koricu. Prosijte šećer u prahu. Pekmez protisnite kroz cjediljku, kratko prokuhajte i umiješajte šećer u prahu da dobijete gusti preljev. Gumbiće premažite preljevom pomoću noža i ukrasite s malo kandirane narančine korice.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu