Flag

Fougasse s rajčicama i tapenadom

oko 10 porcija
Srednje teško
40
Lepinja s rajčicama i maslinovim uljem za piknik..
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Dizano tijesto
1 limenkapasiranih rajčica (mase 400g)
4 žlicemaslinovog ulja
300 gpšeničnog brašna tipa 405 ili 550
250 gpirovog brašna
2 žlicešećera
1 ½ žlicesoli
Tapenada
3češnja češnjaka
6fileta od srdela
1 razom puna žlicakapara
200 gotkoštenih crnih maslina
2 žlicemeda (npr. od lavande)
3 žlicemaslinovog ulja
svježe mljevenog papra
malo svježeg timijana
Osim toga
1 žlicamaslinovog ulja
provansalskih začina , grančica timijana, ružmarina i listića kadulje
malogrube morske soli
1

Priprema

Zagrijte pasirane rajčice s maslinovim uljem.


Dizano tijesto

U posudi dobro izmiješajte obje vrste brašna s kvascem. Dodajte ostale sastojke i toplu masu od rajčica i od svega mikserom (lopaticama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini za otprilike 5 min. izradite glatko tijesto. Prekrijte tijesto i ostavite ga na toplome mjestu da se diže dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. Obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Električna pećnica: oko 220° C Pećnica na vrući zrak: oko 200° C

2

Tapenada

Ogulite češnjak i zajedno sa srdelama, kaparama i maslinama krupno nasjeckajte. Sve zajedno s medom, maslinovim uljem i timijanom stavite u uspravni mikser i napravite pire. Dobro začinite paprom.

3

Tijesto na pobrašnjenoj radnoj ploči još jednom premijesite i izvaljajte u ovalnom obliku veličine lima. Položite ga na lim i ostavite da miruje pokriveno otprilike 5 min. Potom premažite maslinovim uljem i razrežite oštrim nožem. Tijesto oko zareza malo razvucite. Utisnite grančice začinskog bilja u tijesto, pospite solju i stavite peći. Položaj u pećnici: donja trećina Vrijeme pečenja: oko 20 min. Kruh zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i najbolje poslužite topli s tapenadom.


Savjet

- Tapenadu možete u vrućom vodom isplahnutim čašama i prekrivenu uljem čuvati oko 4-5 dana. - Kruh je prikladan za zamrzavanje.