Flag

Focaccia s jabukama

oko 4 komada
Srednje teško
40
Slatki poklon iz kuhinje za snack
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Dizano tijesto
350 mlmlijeka
500 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
50 gšećera
Nadjev
oko 300 gjabuke (otprilike 2 komada)
2 žlicelimunovog soka
1 čaša po 200 mlpunomasnog kiselog vrhnja (125g)
1 žlicašećera
2 omotaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Za premazivanje
oko 60 gdrhtalice od dunja
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Dizano tijesto

Zagrijte mlijeko. Brašno i kvasac pažljivo izmiješajte u posudi. Dodajte šećer i toplo mlijeko te od svega mikserom (lopaticama) kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u oko 5 min. izradite glatko tijesto. Ostavite pokriveno tijesto da se na toplome diže dok mu se volumen vidljivo ne poveća.

2

Nadjev

Operite jabuke, spravicom za vađenje izvadite koštice te narežite u vrlo tanke ploške najbolje na ribežu za krastavce. Ploške jabuke prelijte limunovim sokom. Izmiješajte kiselo vrhnje sa šećerom i Bourbon vanilin šećerom. Lim za kolače obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu< .b>Električna pećnica: oko 180° C Pećnica na vrući zrak: oko 160° C Tijesto na dobro pobrašnjenoj radnoj ploči kratko izmijesite i razrežite na četvrtine. Od svakog komada tijesta oblikujte oval (oko 28 x 18 cm). Položite po dva komada tijesta na lim za kolače. Svako tijesto premažite jednom četvrtinom mase od vrhnja a da pri tome ostavite 1 cm slobodan rub. Rasporedite ploške jabuke po kremi. Ostavite tijesto da se na toplome diže dok mu se volumen vidljivo ne poveća. Potom ispecite< .b>Položaj u pećnici: sredina Vrijeme pečenja: oko 25 min> ./b> Focaccie zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače. Preostale ispecite na isti način.

3

Premazivanje

Drhtalicu od dunja u malom loncu zagrijte te njome premažite focaccie.