Flag

Drip-cake tortice

oko 25 komada
Srednje teško
70
Ukusne hrskavo-čokoladne tortice
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Na limu za pečenje najbolje je peći kekse u samo jednoj veličini jer će se na taj način ravnomjerno ispeći.
Recipe Tips
Otopljenu čokoladu možete staviti i u malu vrećicu za zamrzavanje. Vrećicu zatvorite, odrežite mali vrh i ukrasite kekse.
Recipe Tips
Keksi se u dobro zatvorenim limenim kutijama mogu čuvati oko 3 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Prhko tijesto
200 gpšeničnog brašna
½ razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gDr. Oetker Badema mljevenih
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
aroma badema (1 žličica tekuće arome)
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
100 gmekog maslaca ili margarina
1 žlicamlijeka
Ukrašavanje
oko 100 gtamne čokolade
Dr. Oetker Šarene mrvice
Dr. Oetker Dekor srebrne perle soft
Dr. Oetker Dekor Božićna drvca
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Dekor Božićna drvca
1

Priprema

Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (metlicama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite u glatko tijesto. Ako se tijesto lijepi, stavite ga kratko na hladno.


Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči razvaljajte na debljinu od ½ cm. Izrežite oko 25 okruglih keksa u 3 različite veličine (Ø npr. 2,5 cm, 3 cm, 4 cm). Stavite na lim za pečenje i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute


Kekse s papirom za pečenje izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Tamnu čokoladu otopite. Pažljivo stavite otopljenu čokoladu žličicom na velike kekse tako da kapljice čokolade kapaju s ruba. Na to stavite kekse srednje veličine i također ukrasite čokoladom. Na kraju stavite male kekse. Po želji pospite zvjezdicama i dekorima prije nego što se glazura stvrdne.


Ukoliko nemate modlice, tijesto možete podijeliti na 3 dijela. Oblikovati 3 valjka različitih debljina i svaki narezati na 25 dijelova jednake veličine. Potom oblikovati kuglice, spljoštiti ih na limu i ispeći.

  • Na limu za pečenje najbolje je peći kekse u samo jednoj veličini jer će se na taj način ravnomjerno ispeći.
  • Otopljenu čokoladu možete staviti i u malu vrećicu za zamrzavanje. Vrećicu zatvorite, odrežite mali vrh i ukrasite kekse.
  • Keksi se u dobro zatvorenim limenim kutijama mogu čuvati oko 3 tjedna.