Flag

Cvjetni džem od jagoda s dodatkom bazge

oko 7 staklenki po 200 ml
Lagano
40
Slatki voćni džem od jagoda za ljeto
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Možete koristiti 1 pakiranje Dr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1 umjesto 1 pakiranja Dr. Oetker Želirnog šećera za džemove od jagoda.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1000 gjagode (izvagati očišćene)
1 pakiranjeDr. Oetker Želirni šećer za džemove od jagoda
100 mlsirupa od bazge
1

Priprema

Jagode operite, očistite, narežite na sitne komade i izvažite 1000 g.

2

Postupak

U loncu dobro pomiješajte jagode s Dr. Oetker Želirnim šećerom za jagode. Sastojke zakuhajte stalno miješajući na jakoj vatri, te uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 minute. Umiješajte sirup od bazge. Eventualno skinite pjenu i odmah ulijte u pripremljene staklenke do ispod ruba. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Možete koristiti 1 pakiranje Dr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1 umjesto 1 pakiranja Dr. Oetker Želirnog šećera za džemove od jagoda.