KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Cvjetna torta s kremom od maslaca

Torta s cvijećem od fondanta

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Cvjetna torta s kremom od maslaca

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto sve-u-jedan:

200 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
250 g maslaca ili margarina (omekšalog)
4 jaja (veličina M)
100 g Dr. Oetker Badem mljeveni
4 žlice mlijeka

Krema:

1 omot Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
80 g šećera
400 ml mlijeka
200 g maslaca ili margarina (mekog)

Za ukrašavanje:

1 pakiranje Dr. Oetker Šarenog pisma za kolače
1 Dr. Oetker Fondant bijela deka

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite kalup i obložite dno papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 170 °C

Pećnica na vrući zrak 150 °C

2

Tijesto sve-u-jedan

U posudi dobro izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i sve zajedno miješajte mikserom (metlicama) na najnižoj brzini, a zatim još 2 minute na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto izlijte u kalup i izravnajte površinu. Gurnite kalup na rešetku u pećnici.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 45 Minuta

Odvojite kolač od ruba kalupa pa ga iskrenite na rešetku obloženu papirom za pečenje. Ostavite kolač da se ohladni bez dna kalupa.

3

Krema

Puding pripremite prema uputama na omotu, ali s 80 g šećera i samo 400 ml mlijeka. Vrući puding pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

4

Maslac mikserom (metlicama) pjenasto istucite te u malim porcijama dodajte puding. Maslac i puding moraju biti sobne temperature.

5

Odvojite papir za pečenje s podloge. Podlogu dva puta vodoravno prerežite. Donji dio podloge položite na pladanj za tortu i nanesite 1/3 kreme. Na to položite srednji dio podloge i ponovno nanesite 1/3 kreme. Položite i treći dio podloge, pritisnite ju pa tortu omažite preostalom kremom. Stavite tortu najmanje 1 sat u hladnjak.

6

Ukrašavanje

Fondant deku položite na tortu. Zagladite površinu od sredine prema rubovima, a zatim rubove pritisnite odozgo prema dolje. Odrežite višak fondanta. Od tog viška malim kalupom (otprilike Ø 1,5 cm) za izrezivanje (slika 1) izrežite cvjetiće. Cvjetiće oblikujte pomoću štapića za modeliranje s okruglim vrhom i stavite točkicu žutog šećernog pisma u sredinu cvjetića. Bijelo šećerno pismo upotrijebite da biste pričvrstili cvjetiće na tortu. Tortu do posluživanja držite na hladnom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu