Flag

Crumble sa šljivama

3 porcija
Lagano
30
Jednostavan topli desert sa šljivama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Crumble (mrvičasto tijesto)
200 gDr. Oetker 7 Žitarica Integralni müsli
125 gmaslaca
70 gsmeđeg šećera
30 gDr. Oetker Badem listića
Voćni sloj
800 gšljiva (očišćene)
40 gsmeđeg šećera
2 omotaDr. Oetker Rum šećera
30 gDr. Oetker Original Gustina
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Crumble

150g integralnog muslija sameljite u teksturu brašna (iz smjese izvadite grožđice), a 50 g ostavite u izvornom obliku. Mljeveni i obični musli u odgovarajućoj posudi pomiješajte sa šećerom i hladnim maslacem izrezanim na kockice. Zamijesiti rukom mrvičastu smjesu i ostaviti u hladnjaku.

2

Voćni sloj

Šljive operite, očistite od koštica i izrežite na manje komadiće. Pomiješajte ih sa šećerom, rum šećerom i gustinom.

3

Posluživanje

Crumble možete pripremati u jednoj većoj vatrostalnoj posudi ili u više manjih.
U posudice prvo stavite sloj voća, a preko rasporedite sloj mrvica. Na kraju posuti listićima badema.
 
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 40-45 min..
 
Pečeni crumble ostavite da se ohladi 15 minuta i poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije.