Flag

Čokoladni san

oko 4 porcija
Lagano
20
Kremasti čokoladni desert koji će upotpuniti svako druženje.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 omotDr. Oetker Original puding s okusom čokolade
40 gšećera
400 mlmlijeka
200 gtučenog slatkog vrhnja
oko 4 žlicepreljeva od čokolade
oko 2 žlicesjeckane tamne čokolade
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom čokolade
1

Puding

Puding u prahu pomiješajte sa šećerom. Postupno pomiješajte s najmanje 6 žlica mlijeka od 400 ml hladnog mlijeka i izradite glatku smjesu. Zakuhajte preostalo mlijeko, maknite sa štednjaka i metlicom za snijeg umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte puding miješajući najmanje 1 minutu. Puding izlijte u posudu; površinu vrućeg pudinga direktno prekrijte folijom za čuvanje svježine kako se na pudingu ne bi napravila kožica. 

2

Dekoriranje

Čvrsto istucite vrhnje. Ohlađeni puding mikserom (metlicama) glatko izmiješajte. Potom oprezno umiješajte polovicu tučenog vrhnja. Polovicu kreme raspodijelite po desertnim čašama. Preko toga stavite preostalo tučeno vrhnje. Na to stavite polovicu preljeva od čokolade i ribane ili nasjeckane čokolade. Složite preostalu kremu i ukrasite preostalom ribanom čokoladom i preljevom od čokolade.