Flag

Čokoladne praline

oko 70 komada
Srednje teško
40
Baza od Spekulatius keksa s preljevom od čokolade postaje ukusna poslastica!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako nemate pravokutni kalup s obručom, praline možete pripremiti u pravokutnom kalupu za nabujke (odgovarajuće veličine).
Recipe Tips
Praline se u dobro zatvorenoj kutiji mogu čuvati u hladnjaku 3 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za četvrtast kalup s obručom (28 x 18 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Hrskava podloga
100 gbijele čokolade za kuhanje
100 gmaslaca
200 gSpekulatius keksa
Nadjev
30 gčokolade za kuhanje
100 gmaslaca
1 omotDr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
Za ukrašavanje
2 žličiceDr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Namastite dno kalupa i obložite ga papirom za pečenje.

2

Hrskava podloga

Bijelu čokoladu krupno nasjeckajte i s maslacem otopite miješajući u loncu na niskoj temperaturi. Kekse stavite u veliku vrećicu za zamrzavanje i vrlo sitno usitnite valjkom za tijesto. Smjesu od maslaca i čokolade dobro pomiješajte s keksima i žlicom utisnite na dno kalupa. Ostavite podlogu da se stvrdne u hladnjaku.

3

Nadjev

Čokoladu za kuhanje krupno nasjeckajte, s maslacem i Finesse bourbon vanilijom miješajući otopite u loncu na slaboj temperaturi. Smjesu dobro promiješajte i stavite na podlogu. Stavite najmanje 3 sata u hladnjak da se stvrdne.

4

Ukrašavanje

Kolač oko 30 minuta prije rezanja izvadite iz hladnjaka. Odvojite kolač iz kalupa i pospite kakaom. Narežite kolač oštrim nožem na manje pravokutnike, npr. rombove (npr. 2 x 2 cm).

  • Ako nemate pravokutni kalup s obručom, praline možete pripremiti u pravokutnom kalupu za nabujke (odgovarajuće veličine).
  • Praline se u dobro zatvorenoj kutiji mogu čuvati u hladnjaku 3 tjedna.