KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Čoko-keks na štapiću

Čokoladni keksi sa šarenim ukrasima

oko 50 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čoko-keks na štapiću

Za čokoladnu kremu:

50 g Dr. Oetker Kuvertire tamna čokolada
150 g mliječne čokolade
50 g kokosove masti
5 žlice slatkog vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera

Ostalo:

oko 200 g mini keksa s maslacem
oko 50 drvenih štapića
papir za pečenje

preparation

Priprema

1

Krema od čokolade

Kuvertiru i mliječnu čokoladu grubo nasjeckajte, stavite u lonac zajedno sa slatkim vrhnjem, na slaboj vatri otopite i dobro promiješajte. Umiješajte vanilin šećer. Eventualno ostavite smjesu da se malo ohladi dok ne postane spremna za štrcanje.

2

Priprema

1/3 keksa raspodijelite na dasku obloženu papirom za pečenje. Čokoladnu kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje, odrežite vrlo mali dio kuta i na kekse naštrcajte toliko kreme da budu prekriveni. Štapiće stavite na sredinu. Na to položite opet po jedan keks i prekrijte ga kremom. Stavite još jedan red keksa. Preostalu kremu po želji raspodijelite po trećem sloju keksa.

3

Lizalice od keksa ostavite u hladnjaku otprilike 5 sati (najbolje preko noći) da se krema stvrdne.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu