KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Churrosi

Hrskavo španjolsko pecivo od prženog kuhanog tijesta

oko 6 porcija

uspijeva lako 30 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Churrosi

Kuhano tijesto:

¼ l vode
60 g maslaca
1 prstohvat soli
200 g glatkog brašna
4 jaja (veličine M)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera

Za prženje:

maslo

Za posipanje:

50 g šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Kuhano tijesto

Zakuhajte vodu s maslacem i soli. Maknite sa štednjaka, umiješajte brašno i vanilin šećer, vratite na štednjak i miješajući pržite tako dugo dok se tijesto ne odvaja od lonca.
Maknite sa štednjaka, stavite u posudu i ostavite da se malo ohladi. Jaja mikserom (metlicama) pojedinačno umiješajte i izmiješajte u glatku smjesu nakon svakog jaja. Tijesto mora biti tako čvrsto da se njegove konture ne razlijevaju. 

2

Prženje

Zagrijte maslo u loncu na 180 stupnjeva. Tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde. U vruću masnoću uštrcajte duge trake i odvojite ih drvenim štapićem na nastavku vrećice za ukrašavanje. Churrose pržite do zlatno-žute boje. Izvadite ih i ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru.

3

Posipanje

Churrose poslužite posute šećerom u prahu.