Flag

Churrosi

oko 6 porcija
Lagano
30
Hrskavo španjolsko pecivo od prženog kuhanog tijesta
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako nisu na hladnom, Churrosi mogu stajati približno 2 dana.
Recipe Tips
Šećer u prahu pomiješajte s malo Dr. Oetker Cimet šećera i Churrose uvaljajte u smjesu.
Recipe Tips
Poslužite malo čokoladnog ili voćnog preljeva u koje možete uroniti Churrose.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Kuhano tijesto
¼ lvode
60 gmaslaca
1 prstohvatsoli
200 gglatkog brašna
4jaja (veličine M)
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Za prženje
maslo
Za posipanje
50 gšećera u prahu
1

Kuhano tijesto

Zakuhajte vodu s maslacem i soli. Maknite sa štednjaka, umiješajte brašno i vanilin šećer, vratite na štednjak i miješajući pržite tako dugo dok se tijesto ne odvaja od lonca.
Maknite sa štednjaka, stavite u posudu i ostavite da se malo ohladi. Jaja mikserom (metlicama) pojedinačno umiješajte i izmiješajte u glatku smjesu nakon svakog jaja. Tijesto mora biti tako čvrsto da se njegove konture ne razlijevaju. 

2

Prženje

Zagrijte maslo u loncu na 180 stupnjeva. Tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde. U vruću masnoću uštrcajte duge trake i odvojite ih drvenim štapićem na nastavku vrećice za ukrašavanje. Churrose pržite do zlatno-žute boje. Izvadite ih i ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru.

3

Posipanje

Churrose poslužite posute šećerom u prahu. 

  • Ako nisu na hladnom, Churrosi mogu stajati približno 2 dana.
  • Šećer u prahu pomiješajte s malo Dr. Oetker Cimet šećera i Churrose uvaljajte u smjesu.
  • Poslužite malo čokoladnog ili voćnog preljeva u koje možete uroniti Churrose.