Flag

Cappuccino torta

oko 12 komada
Srednje teško
65
Kremasta torta s kapučinom za svaku prigodu
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pri izradi šlaga, za zaštitu od prskanja, posudu oko miksera obložite kuhinjskim ubrusima.
Recipe Tips
Kremu poravnajte pomoću lopatice za tijesto ili lopatice za torte.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Biskvit
2jaja (veličine M)
75 gšećera
2 žličiceDr. Oetker Bourbon vanilin šećera iz doze
75 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev
6 razom pune žličiceinstant praha za kapučino bez šećera (oko 2 vrećice)
50 mlmlake vode
50 gšećera
2 žličiceDr. Oetker Vanilin šećera iz doze
400 gslatkog vrhnja za šlag
2 omotaDr. Oetker Instant Želatine Fix (po 15 g)
Za ukrašavanje
50 gtamne čokolade
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera iz doze
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix (po 15 g)
1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Biskvit

Jaja u posudi mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 min. pjenasto istucite. Uspite tijekom 1 min., uz neprestano miješanje, šećer pomiješan s vanilin šećerom te masu tucite još daljnje 2 min. Pomiješajte brašno i Backin prašak za pecivo i kratko umiješajte u 2 porcije na najmanjoj brzini. Tijesto poravnate u kalupu za torte. Kalup gurnite na rešetki u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

3

Podlogu od biskvita odvojite od kalupa, iskrenite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Podlogu položite na pladanj za torte te oko nje postavite očišćeni obruč od kalupa ili obruč za torte.

4

Nadjev

Kapučino prah rastopite u mlakoj vodi, pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Slatko vrhnje za šlag kratko istucite. Uspite, uz stalno miješanje, želatinu fix i istucite čvrsti šlag. Pomoću pjenjače najprije izmiješajte otprilike 4 žlice šlaga sa mješavinom od kapučina, te sve umiješajte u šlag.

5

Masu od šlaga namažite na podlogu te žlicom napravite udubljenja u površini od šlaga. Stavite tortu na najmanje 2 sata u hladnjak.

6

Ukrašavanje

Čokoladu grubo usitnite, otopite u vodenoj kupelji pri slaboj temperaturi i napunite u vrećicu za zamrzavanje. Odrežite mali kut i naštrcajte motive na papir za pečenje. Ostavite motive da se stvrdnu.

7

Obruč za torte pažljivo odvojite i skinite. Tortu po želji ukrasite čokoladnim ornamentima i pospite kakaom.

  • Pri izradi šlaga, za zaštitu od prskanja, posudu oko miksera obložite kuhinjskim ubrusima.
  • Kremu poravnajte pomoću lopatice za tijesto ili lopatice za torte.