KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Božićno drvce

Torta u obliku božićnog drvca s okusom cimeta, prelivena šećernom glazurom

oko 12 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Božićno drvce

Za silikonski kalup u obliku božićnog drvca (sadržaj 900 ml):

malo masnoće
malo pšeničnog brašna

Tijesto:

200 g pšeničnog brašna
2,5 žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 g šećera
1 žličica mljevenog cimeta
1 prstohvat soli
125 g mekog maslaca ili margarina
3 jaja (veličine M)

Za ukrašavanje:

125 g šećera u prahu
oko 2 žlice vode
Dr. Oetker jestive boje za kolače (zelena)
oko 1 žlica Dr. Oetker Ribana tamna čokolada
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade (bijela boja)
Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače

preparation

Priprema

1

Namastite kalup, pospite ga brašnom te stavite na rešetku. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izmijesite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvećoj brzini. Tijesto izlijte u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 40 Minuta

Kolač istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

3

Ukrašavanje

Šećer u prahu prosijte u zdjelicu, dodajte vodu i jestivu boju te izmiješajte u gust preljev. Nožem raspodijelite preljev preko kolača. Za „deblo“ božićnog drvca, dno kolača pospite ribanom čokoladom. Ostavite preljev da se stvrdne. Potom, šećernim pismom bijele boje izradite girlandu i pričvrstite po njoj šarene ukrase.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu