Flag

Bezglutenska Ombrè torta

oko 10 komada
Srednje teško
85
Torta od bezglutenskog biskvita s kremom od sira mascarponea
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Možete i istodobno gurnuti 3 kalupa za torte (18 cm Ø) u pećnicu i ispeći sve podloge odjednom.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Bezglutenski biskvit
6žumanjaka (veličine M)
60 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
6bjelanjka (veličine M)
60 gšećera
150 gDr. Oetker Original Gustina
1 razom puna žličicaDr. Oetker Praška za pecivo za kekse
maloružine vodice (nekoliko kapi)
maloDr. Oetker jestive boje za kolače (plave)
maloDr. Oetker jestive boje za kolače (crvene)
Krema od sira mascarponea
¼ lslatkog vrhnja za šlag (tekućeg)
250 gsira Mascarpone (tal. svježi sir)
30 gšećera u prahu
maloružine vodice (nekoliko kapi)
Za posipanje
nekolikoDr. Oetker Dekor roza-lila srca
nekolikoDr. Oetker Dekor roza kristalići
nekolikojestivih cvjetova
nekolikoružinih listića (neprskanih)
Picture - Dr. Oetker Dekor roza kristalići
1

Bezglutenski biskvit

Za biskvit mikserom (metlicama) kremasto istucite žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Istucite bjelanjke sa šećerom pa kuhačom umiješajte u masu od žumanjaka. Pomiješajte škrobno brašno s praškom za pecivo, prosijte preko mase i umiješajte.

2

Crvenom jestivom bojom obojite jednu trećinu mase do željene nijanse. Drugu trećinu mase obojite crvenom i plavom jestivom bojom dok ne dobijete željenu nijansu ljubičaste boje.

3

Namastite i pobrašnite kalup za torte (18 cm Ø), ulijte masu u njega i poravnajte površinu.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C

4

Ponovite postupak s preostale dvije mase.

5

Krema od sira mascarponea

Za kremu mikserom (metlicama) istucite slatko vrhnje sa sirom mascarponeom, šećerom u prahu i ružinom vodicom.

6

Ohlađene podloge spojite s polovicom kreme. Tortu premažite s preostalom kremom te žlicom ili lopaticom načinite valove po površini. Stavite tortu na hladno mjesto.

7

Za posipanje

Tortu prije posluživanja pospite Dr. Oetker roza srcima i kristalićima, jestivim cvjetovima i ružinim listićima.

  • Možete i istodobno gurnuti 3 kalupa za torte (18 cm Ø) u pećnicu i ispeći sve podloge odjednom.