Beze rolada s kupinama

Rolada od bezea, tučenog vrhnja i kupina oduševljava svojim slatkim voćnim nadjevom.

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Beze rolada je posebno zgodan desert, a k tome i ukusan. U sredini se uglavnom nalazi fini šlag s okusom vanilije ili krema od sira mascarpone s voćnim nadjevom. Osvježavajući desert koji je tijekom ljetnih mjeseci poseban užitak.

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Beze rolada s kupinama

Nadjev od kupina:

2 listića Dr. Oetker Želatine u listićima
300 g kupina
30 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera

Beze:

6 kom bjelanjaka
2 prstohvata soli
350 g šećera
2 žličice jabučnog octa
1 žlica Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba

Posipavanje:

malo šećera u prahu

Nadjev s tučenim vrhnjem:

400 ml tučenog slatkog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Instant Želatine Fix
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera

preparation

Priprema

1

Nadjev od kupina

Pripremite želatinu prema uputama na omotu. Kupine zakuhajte sa šećerom i vanilin šećerom i ostavite da se lagano krčka oko 3 minute na srednjoj temperaturi. Maknite sa štednjaka i umiješajte želatinu. Ostavite nadjev da se ohladi.

2

Beze

Za beze smjesu mikserom (metlicama) istucite bjelanjke i sol, postupno dodajte šećer i čvrsto istucite. Umiješajte ocat i jestivi škrob i nastavite tući na najvećoj brzini još 2 minute. Beze smjesu ravnomjerno nanesite na papir za pečenje tanko premazan uljem.

Električna pećnica 220 °C

Pećnica na vrući zrak 200 °C

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute

Ostavite beze oko 5 minuta da se hladi na limu za pečenje, potom ga prebacite na papir za pečenje posut šećerom u prahu i oprezno uklonite papir za pečenje na kojemu se biskvit pekao. Ostavite beze da se ohladi.

3

Nadjev od tučenog vrhnja

Tučeno vrhnje čvrsto istucite sa želatinom fix i vanilin šećerom. Tučeno vrhnje ravnomjerno raspodijelite po bezeu, pritom na stražnjoj dugoj strani ostavite slobodan rub od približno 2 cm. Po tome raspodijelite nadjev od kupina. Namotajte počevši s duge strane i zamotanoj u papir za pečenje.
Zamrzavajte oko 3 sata. 

Roladu oko 20 minuta prije posluživanja izvadite iz zamrzivača.

Zamrznutu roladu možete ponijeti i na piknik. Tako se i na višim temperaturama može bez problema prevoziti. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne