KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Adventska torta

Kremasta torta bez pečenja s okusom naranče za božićno vrijeme

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Adventska torta

Za kalup za pečenje (Ø 26 cm):

pladanj za torte
papir za pečenje

Hrskava podloga:

200 g Spekulatius keksa
100 g maslaca

Krema:

6 listića Dr. Oetker Želatine u listićima
200 g hladnog tučenog vrhnja (hladnog)
250 g sira Mascarpone
500 g svježeg posnog sira
2 žlice meda
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
2 žličice mljevenog cimeta
75 g šećera

Nadjev:

2 naranče
250 g krušaka
3 žlice likera od naranče
150 ml soka od naranči
75 ml vode
1 omot Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
2 žlice šećera

preparation

Priprema

1

Hrskava podloga

Stavite list papira za pečenje na pladanj za torte i na to stavite zatvoren obruč kalupa za torte. Kekse spekulatius stavite u vrećicu za zamrzavanje i vrećicu dobro zatvorite. Pomoću valjka za tijesto fino usitnite kekse. Otopite maslac u manjoj posudi, dodajte mrvice i dobro promiješajte. Stavite smjesu na dno kalupa za pečenje i žlicom ravnomjerno utisnite u dno. Podlogu do ponovnog korištenja stavite u hladnjak.

2

Krema

Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Čvrsto istucite tučeno vrhnje. Pomiješajte mascarpone s posnim sirom, medom, vanilin šećerom, cimetom i šećerom. Otopite želatinu prema uputama na omotu. Najprije oko 4 žlice smjese mascarponea i posnog sira pomoću metlice za snijeg pomiješajte s otopljenom želatinom, a potom dodajte ostatak smjese. Umiješajte tučeno vrhnje. Premažite kremom podlogu i poravnajte. Ostavite tortu oko 2 sata da odstoji u hladnjaku.

3

Nadjev

Naranče ogulite, skinite bijelu kožicu i izrežite na ploške. Kruške ogulite i narežite na ploške. Voće dekorativno raspodijelite po kremi. Pomiješajte liker od naranče, sok od naranče i vodu. Preljev za torte pomiješajte sa šećerom u loncu, miješajući kuhačom pažljivo dodajte tekućinu. Sve zajedno miješajući zakuhajte, potom raspodijelite po voću i ostavite da se stvrdne. 

4

Tortu velikom lopaticom za torte odvojite od papira za pečenje. Izvucite papir za pečenje ispod podloge. Obruč kalupa za torte oprezno odvojite nožem i skinite. Tortu po želji ukrasite nastruganom kuvertirom.