Flag

Adventska torta

oko 16 komada
Srednje teško
60
Kremasta torta bez pečenja s okusom naranče za božićno vrijeme
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Podlogu možete pripremiti 1 – 2 dana prije konzumacije. U tom je slučaju prekrijte i stavite na hladno mjesto. 
Recipe Tips
Podlogu možete pripremati i na ukrasnoj čipki za torte jer se podloga u tom slučaju može lako odvojiti.
Recipe Tips
Želite li tortu bez alkohola, liker zamijenite sokom od naranče.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za kalup za pečenje (Ø 26 cm)
pladanj za torte

Sastojci

Za kalup za pečenje (Ø 26 cm)
papir za pečenje
Hrskava podloga
200 gSpekulatius keksa
100 gmaslaca
Krema
6 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
200 ghladnog tučenog vrhnja (hladnog)
250 gsira Mascarpone
500 gsvježeg posnog sira
2 žlicemeda
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
2 žličicemljevenog cimeta
75 gšećera
Nadjev
2svježe cijeđenog soka od naranči
250 gkrušaka
3 žlicelikera od naranče
150 mlsoka od naranči
75 mlvode
1 omotDr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
2 žlicešećera
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
1

Hrskava podloga

Stavite list papira za pečenje na pladanj za torte i na to stavite zatvoren obruč kalupa za torte. Kekse spekulatius stavite u vrećicu za zamrzavanje i vrećicu dobro zatvorite. Pomoću valjka za tijesto fino usitnite kekse. Otopite maslac u manjoj posudi, dodajte mrvice i dobro promiješajte. Stavite smjesu na dno kalupa za pečenje i žlicom ravnomjerno utisnite u dno. Podlogu do ponovnog korištenja stavite u hladnjak.

2

Krema

Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Čvrsto istucite tučeno vrhnje. Pomiješajte mascarpone s posnim sirom, medom, vanilin šećerom, cimetom i šećerom. Otopite želatinu prema uputama na omotu. Najprije oko 4 žlice smjese mascarponea i posnog sira pomoću metlice za snijeg pomiješajte s otopljenom želatinom, a potom dodajte ostatak smjese. Umiješajte tučeno vrhnje. Premažite kremom podlogu i poravnajte. Ostavite tortu oko 2 sata da odstoji u hladnjaku.

3

Nadjev

Naranče ogulite, skinite bijelu kožicu i izrežite na ploške. Kruške ogulite i narežite na ploške. Voće dekorativno raspodijelite po kremi. Pomiješajte liker od naranče, sok od naranče i vodu. Preljev za torte pomiješajte sa šećerom u loncu, miješajući kuhačom pažljivo dodajte tekućinu. Sve zajedno miješajući zakuhajte, potom raspodijelite po voću i ostavite da se stvrdne. 

4

Tortu velikom lopaticom za torte odvojite od papira za pečenje. Izvucite papir za pečenje ispod podloge. Obruč kalupa za torte oprezno odvojite nožem i skinite. Tortu po želji ukrasite nastruganom kuvertirom.

  • Podlogu možete pripremiti 1 – 2 dana prije konzumacije. U tom je slučaju prekrijte i stavite na hladno mjesto. 
  • Podlogu možete pripremati i na ukrasnoj čipki za torte jer se podloga u tom slučaju može lako odvojiti.
  • Želite li tortu bez alkohola, liker zamijenite sokom od naranče.