za ovaj recept Adventska torta
pladanj za torte |
papir za pečenje |
200 g | Spekulatius keksa |
100 g | maslaca |
6 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
200 g | hladnog tučenog vrhnja (hladnog) |
250 g | sira Mascarpone |
500 g | svježeg posnog sira |
2 žlice | meda |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
2 žličice | mljevenog cimeta |
75 g | šećera |
2 | svježe cijeđenog soka od naranči |
250 g | krušaka |
3 žlice | likera od naranče |
150 ml | soka od naranči |
75 ml | vode |
1 omot | Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog |
2 žlice | šećera |
Stavite list papira za pečenje na pladanj za torte i na to stavite zatvoren obruč kalupa za torte. Kekse spekulatius stavite u vrećicu za zamrzavanje i vrećicu dobro zatvorite. Pomoću valjka za tijesto fino usitnite kekse. Otopite maslac u manjoj posudi, dodajte mrvice i dobro promiješajte. Stavite smjesu na dno kalupa za pečenje i žlicom ravnomjerno utisnite u dno. Podlogu do ponovnog korištenja stavite u hladnjak.
Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Čvrsto istucite tučeno vrhnje. Pomiješajte mascarpone s posnim sirom, medom, vanilin šećerom, cimetom i šećerom. Otopite želatinu prema uputama na omotu. Najprije oko 4 žlice smjese mascarponea i posnog sira pomoću metlice za snijeg pomiješajte s otopljenom želatinom, a potom dodajte ostatak smjese. Umiješajte tučeno vrhnje. Premažite kremom podlogu i poravnajte. Ostavite tortu oko 2 sata da odstoji u hladnjaku.
Naranče ogulite, skinite bijelu kožicu i izrežite na ploške. Kruške ogulite i narežite na ploške. Voće dekorativno raspodijelite po kremi. Pomiješajte liker od naranče, sok od naranče i vodu. Preljev za torte pomiješajte sa šećerom u loncu, miješajući kuhačom pažljivo dodajte tekućinu. Sve zajedno miješajući zakuhajte, potom raspodijelite po voću i ostavite da se stvrdne.
Tortu velikom lopaticom za torte odvojite od papira za pečenje. Izvucite papir za pečenje ispod podloge. Obruč kalupa za torte oprezno odvojite nožem i skinite. Tortu po želji ukrasite nastruganom kuvertirom.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne