Adventska torta

Kremasta torta bez pečenja s okusom naranče za božićno vrijeme

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Adventska torta

Za kalup za pečenje (Ø 26 cm):

pladanj za torte
papir za pečenje

Hrskava podloga:

200 g Spekulatius keksa
100 g maslaca

Krema:

6 listića Dr. Oetker Želatine u listićima
200 g hladnog tučenog vrhnja (hladnog)
250 g sira Mascarpone
500 g svježeg posnog sira
2 žlice meda
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
2 žličice mljevenog cimeta
75 g šećera

Nadjev:

2 svježe cijeđenog soka od naranči
250 g krušaka
3 žlice likera od naranče
150 ml soka od naranči
75 ml vode
1 omot Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
2 žlice šećera

preparation

Priprema

1

Hrskava podloga

Stavite list papira za pečenje na pladanj za torte i na to stavite zatvoren obruč kalupa za torte. Kekse spekulatius stavite u vrećicu za zamrzavanje i vrećicu dobro zatvorite. Pomoću valjka za tijesto fino usitnite kekse. Otopite maslac u manjoj posudi, dodajte mrvice i dobro promiješajte. Stavite smjesu na dno kalupa za pečenje i žlicom ravnomjerno utisnite u dno. Podlogu do ponovnog korištenja stavite u hladnjak.

2

Krema

Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Čvrsto istucite tučeno vrhnje. Pomiješajte mascarpone s posnim sirom, medom, vanilin šećerom, cimetom i šećerom. Otopite želatinu prema uputama na omotu. Najprije oko 4 žlice smjese mascarponea i posnog sira pomoću metlice za snijeg pomiješajte s otopljenom želatinom, a potom dodajte ostatak smjese. Umiješajte tučeno vrhnje. Premažite kremom podlogu i poravnajte. Ostavite tortu oko 2 sata da odstoji u hladnjaku.

3

Nadjev

Naranče ogulite, skinite bijelu kožicu i izrežite na ploške. Kruške ogulite i narežite na ploške. Voće dekorativno raspodijelite po kremi. Pomiješajte liker od naranče, sok od naranče i vodu. Preljev za torte pomiješajte sa šećerom u loncu, miješajući kuhačom pažljivo dodajte tekućinu. Sve zajedno miješajući zakuhajte, potom raspodijelite po voću i ostavite da se stvrdne. 

4

Tortu velikom lopaticom za torte odvojite od papira za pečenje. Izvucite papir za pečenje ispod podloge. Obruč kalupa za torte oprezno odvojite nožem i skinite. Tortu po želji ukrasite nastruganom kuvertirom.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne