Traži
Ukrasi od sirovog marcipana
Ukrase od marcipana pripremit ćete tako da sirovi marcipan zamijesite s malo šećera u prahu (npr. 100 g sirovog marcipana zamijesite s 20 g šećera u prahu). Ova smjesa lakše se oblikuje i manje lijepi. Po želji, marcipan obojite kakaom ili jestivom bojom. Najbolje ga je izvaljati između dvije folije ili razrezane vrećice za zamrzavanje kako se ne bi lijepio za radnu površinu i valjak za kolače. Pomoću noža ili modlice izrežite različite oblike, npr. zvjezdice, srca, cvjetiće itd.

Oblikovanje ružica od marcipana i latica
Polovicu pripremljenog marcipana obojite crvenom jestivom bojom i oblikujte valjak debljine oko 1 cm. Izrežite valjak na komadiće širine 1 cm.

Za jednu ružu oblikujte 3 cm dugačku „mrkvu”. Za latice, pojedine komadiće marcipana ponovno izmijesite, oblikujte kugle i između 2 folije razvucite u ploče koje će na krajevima biti tanje.

Spajanje latica u ružu
Poslažite latice od marcipana oko „mrkve”, tako da njen vrh gleda prema gore i blago uranja u cvijet. Latice dole čvrsto pritisnite uz „mrkvu” i savijte rubove blago prema van. Za jednu ružu upotrijebite 5 – 6 latica. Gotove ružice ostavite da se suše na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prije uporabe pa im odstranite debelu stabljiku (donju četvrtinu cvijeta) pažljivo pomoću oštrog noža.

Oblikovanje listića
Obojite dio pripremljenog marcipana zelenom jestivom bojom i oblikujte valjak debljine 1 cm. Izrežite ga na komadiće širine 1 cm, spljoštite pa oblikujte pomoću noža. Utisnite žilice u listićima koristeći vršak noža pa ih lagano valovito savijte. Ostavite listiće da se osuše oko 30 minuta na sobnoj temperaturi te ih poslažite npr. po torti zajedno s ružicama.