Trokuti s lješnjacima

Nadjev:
50 g maslaca
100 g lješnjaka u listićima
50 g šećera
5 kapi Dr. Oetker arome ruma
1 bjelanjak

Tijesto:
250 g pšeničnog brašna
1 ravna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
5 kapi Dr. Oetker arome ruma
1 žutanjak
50 g mekanog maslaca ili margarina
5 žlica hladne vode

Osim toga:
malo vode

Priprema:
Za nadjev rastopite maslac. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Nadjev:
Od lješnjaka oduzmite 2 pune žlice i stavite sa strane. Ostale lješnjake stavite u posudu, dodajte ostale sastojke i žlicom pomiješajte u jedinstvenu masu.

Tijesto:
Brašno i prašak za pecivo prosijte u posudu. Dodajte ostale sastojke te mikserom (spiralama) miješajte najprije na najslabijoj brzini, a onda na najjačoj brzini izradite tijesto. Radnu površinu lagano pospite brašnom te tijesto vrlo tanko razvaljajte u obliku pravokutnika na debljinu od oko 2 mm. Izrežite kvadrate od 5 x 5 cm. Na svaki kvadrat u sredinu stavite porciju nadjeva veličine trešnje, tijesto preklopite u obliku trokuta i pritisnite vrh. Trokute stavite na lim za pečenje, pomoću kista ih lagano premažite vodom i pospite listićima lješnjaka. Lim gurnite u sredinu pećnice.

Električna pećnica: oko 200 oC (zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: oko 180 oC (zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 3-4 (zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 15 minuta

Trokute zajedno s papirom za pečenje povucite s lima na rešetku i pustite da se ohlade.


Objašnjenje znakova

Težina pripremanja:

Uspijeva lako
Potrebno malo iskustva
Dosta zahtjevno