Flag

Torta s jagodama i jogurtom

14 komada
Teško
100
Voćna ljetna torta za ljetno osvježenje
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za ovaj recept možete koristiti i zamrznute jagode.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Mrvičasto tijesto
100 gglatkog brašna
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
1 vrh nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera
100 gmekog maslaca
Nadjev od jogurta
10 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
450 gjogurta
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
6 žlicelimunovog soka
¾ ltučenog slatkog vrhnja
Nadjev s jagodama
5 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
500 gna četvrtine narezanih jagoda
100 gšećera
2 žlicelimunovog soka
Za ukrašavanje
¼ ltekućeg slatkog vrhnja
1 omotDr. Oetker Kremfixa
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
nekolikolistića matičnjaka
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Mrvičasto tijesto

Za tijesto prosijajte brašno na radnu ploču. Redom dodajte ostale sastojke i sve trljajte među dlanovima da dobijete grudice za posipanje.

2

Grudice ravnomjerno rasporedite po dnu namašćenog kalupa za torte (26 cm Ø) i pritisnite.

3

Gurnite kalup na rešetku u sredinu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

4

Postavite obruč kalupa oko ohlađene podloge torte.

5

Nadjev od jogurta

Za nadjev od jogurta izmiješajte jogurt sa šećerom, koricom limuna i limunovim sokom. Pripremite želatinu prema uputi na omotu. Izmiješajte je s 3 žlice mase s jogurtom pa umiješajte u ostalu masu. Kad masa počne želirati, umiješajte tučeno slatko vrhnje. Nadjev stavite na podlogu i razmažite.

6

Nadjev s jagodama

Za nadjev s jagodama napravite pire od jagoda sa šećerom i limunovim sokom. Pripremite želatinu prema uputi na omotu. Izmiješajte je s 3 žlice mase s jagodama i umiješajte u ostalu masu.

7

Stavite nadjev s jagodama na nadjev od jogurta i pomoću vilice lagano izmiješajte (da dobijete mramorni uzorak).

8

Tortu stavite 3 sata u hladnjak.

9

Za ukrašavanje

Za ukrašavanje skinite obruč kalupa za torte. Istucite čvrsti šlag od slatkog vrhnja s Kremfixom i vanilin šećerom prema uputi na omotu. Tortu po želji ukrasite sa šlagom i listićima matičnjaka.

10

Tortu do posluživanja čuvajte u hladnjaku.

  • Za ovaj recept možete koristiti i zamrznute jagode.