Flag

Paketići od lisnatog tijesta

20 komada
Lagano
30
Pecivo s punjenjem od breskvi i sira
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
400 g rastopljenog maslaca zagrijte s 600 g kokosovih mrvica na 160 stupnjeva. Grabilicu kratko uronite u vruću masnoću, umetnite paketić i držite ga oko 1 minutu u masnoći kako se zgužvano lisnato tijesto ne bi otvorilo. Izvadite grabilicu i ispecite paketić do kraja. Ostavite ga da se ocijedi na kuhinjskoj rešetki.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Punjenje od breskvi i sira
500 gsvježega sira
40 gšećera
2 žliceglatkog brašna
1 omotDr. Oetker Kremfixa
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
2breskvi (oguljene, bez koštica narezane na kockice)
Lisnato tijesto
1 pakiranjelisnatog tijesta (200g)
Za premazivanje
malovrućeg maslaca
Voćni preljev
200 gpirea od jagoda
50 gšećera u prahu
Za posipavanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Punjenje od breskvi i sira

Za izradu punjenja umiješajte svježi sir sa šećerom, brašnom, Kremfixom, soli i vanilin šećerom u glatku smjesu. Kratko umiješajte breskve. Punjenje podijelite na 20 porcija i smrznite.

2

Lisnato tijesto

Odmotajte lisnato tijesto. List lisnatog tijesta premažite vrućim maslacem i narežite na 4 komada jednake veličine. Na svaki komad stavite po jednu porciju smrznutog punjenja od svježeg sira i omotajte. Paketiće stavite na lagano namašćene limove za pečenje.

3

Lim ugurajte u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 8 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 220 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 200 °C

4

Postupak pečenja ponovite s preostalim paketićima.

5

Voćni preljev

Za voćni preljev pomiješajte pire od jagoda sa šećerom u prahu i poslužite s paketićima od lisnatog tijesta posipanima šećerom u prahu.

  • 400 g rastopljenog maslaca zagrijte s 600 g kokosovih mrvica na 160 stupnjeva. Grabilicu kratko uronite u vruću masnoću, umetnite paketić i držite ga oko 1 minutu u masnoći kako se zgužvano lisnato tijesto ne bi otvorilo. Izvadite grabilicu i ispecite paketić do kraja. Ostavite ga da se ocijedi na kuhinjskoj rešetki.