Flag

Limoncello torta

oko 14 komada
Teško
80
Prozračna ljetna torta s osvježavajućom notom limuna
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kod pripreme torte možete koristiti i kalup za tortu s promjerom od 26 cm. Tada će torta biti malo viša, a na rubu će se vidjeti biskvit.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
80 gglatkog brašna
2 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
60 gmekog maslaca
2jaja
Krema
7 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
150 gjogurta
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
1 žlicalimunovog soka
150 mllikera od limuna (npr. Limoncello)
4 dlslatkog vrhnja
Nadjev
600 gšumskog voća (odmrznutog)
1 žlicalimunovog soka
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
5 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
1

Priprema

Dno kalupa za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, a rub kalupa premažite uljem/masnoćom. Odmrznite šumsko voće za nadjev.


Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Biskvit

Za biskvit pomiješajte brašno s praškom za pecivo, dodajte ostale sastojke i od svega mikserom kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 minute izradite glatko tijesto.


Tijesto poravnajte u kalupu za torte i pecite oko 18 min. u sredini zagrijane pećnice. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Krema

Za kremu pripremite listove želatine po uputi na omotu. Izmiješajte jogurt sa šećerom, vanilin šećerom, Finesse koricom limuna, limunovim sokom i likerom. Najprije metlicom izmiješajte oko 4 žlice mase od jogurta sa želatinom, još jednom zagrijte dok sve ne bude lijepo toplo, onda izmiješajte s preostalom masom od jogurta. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Čim masa od jogurta počne stvrdnjavati, polako umiješajte šlag.

4

Nadjev

Za nadjev od šumskog voća s limunovim sokom napravite pire koji ćete protisnuti kroz cjediljku i pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Listove želatine pripremite po uputi na omotu i pomiješajte s oko 2 žlice voćnog pirea. Još jednom zagrijte i pomiješajte s preostalim pireom.


Kalup za torte (Ø 28 cm) položite na pladanj, a rub prekrijte trakom papira za pečenje. Stavite podlogu u kalup. Najprije ulijte masu s jogurtom i poravnajte je. Po njoj rasporedite voćni pire, pa vilicu provucite kroz kremu i nadjev tako da dobijete mramorni uzorak.


Tortu stavite najmanje 3 sata u hladnjak, a najbolje ostaviti tijekom noći u hladnjaku.

  • Kod pripreme torte možete koristiti i kalup za tortu s promjerom od 26 cm. Tada će torta biti malo viša, a na rubu će se vidjeti biskvit.