Flag

Krem juha od mrkve i đumbira

oko 4 porcije
Lagano
40
Pikantna juha s mrkvom i đumbirom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1luk
30 gsvježeg đumbira
500 gmrkve
1 žlicaulja (npr. maslinovog)
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
800 mlpovrtnog temeljca
1mladi luk
2 žlicelimunovog soka
1 čaša po 200 mlkiselog vrhnja (200 g)
2 žliceDr. Oetker Brzi Gustin za umake
sol
bijeli papar
1

Prije početka

Ogulite luk i đumbir i oboje nasjeckajte na kockice. Ogulite mrkvu i narežite ju na tanke kolutiće.

2

Priprema

Zagrijte ulje u velikom loncu te pirjajte na njemu luk i đumbir. Dodajte mrkvu, pospite s Finesse naribanom koricom naranče i nakratko pirjajte. Uspite povrtni temeljac i kuhajte na srednjoj vatri pokriveno poklopcem oko 15 min. Štapnim mikserom ispasirajte juhu, dodajte pola čaše vrhnja, limunov sok i Brzi Gustin pa zakuhajte ponovno 1 minutu. Pri tome posolite i popaprite po želji. Prije posluživanja u tanjurima dekorativno pospite opranim i na kolutiće narezanim mladim lukom i preostalim vrhnjem.