Flag

Kolač sa šljivama i marcipanom

oko 16 komada
Lagano
40
Ukusni trenuci uz neodoljivi kolač
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač se može zamrznuti.
Recipe Tips
Vrijeme pripreme možete dodatno skratiti tako da umjesto kvasca upotrijebite Dr. Oetker Garant za dizano tijesto. Tako se kolač može bez dizanja pripremitipa odstajati samo 15 minuta prije pečenja.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim (40 x 30 cm) s visokim rubom
malomasnoće
Nadjev od šljiva
oko 2 kgšljiva
Nadjev od marcipana
200 gDr. Oetker Marcipan mase
2jaja (veličine M)
1 razom puna žličicamljevenog cimeta
Dizano tijesto
375 gpšeničnog brašna
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
150 mlmlijeka
1jaje (veličine M)
50 gmekog maslaca ili margarina
50 gDr. Oetker Badem listića
1 omotDr. Oetker Garanta za dizano tijesto
Preljev
50 gDr. Oetker Badem listića
Picture - Dr. Oetker Badem listića
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Priprema

Namastite lim za pečenje. Za nadjev od šljiva, šljive operite, izvadite im koštice i zarežite po duljini, ali ih nemojte prerezati. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Nadjev od marcipana

Marcipan narežite na komadiće i stavite u posudu. Dodajte jaja i mikserom (metlicama) izradite glatku masu. Umiješajte cimet.

3

Dizano tijesto

U posudi dobro izmiješajte brašno s kvascem. Dodajte ostale sastojke, osim listića badema, i od svega mikserom(lopaticama) kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u oko 2. min. izradite glatko tijesto. Na kraju kratko umiješajte bademe. Tijesto pospite brašnom, oblikujte valjak i izvaljajte na limu i ostavite pokriveno da se diže oko 30 minuta. Masu od marcipana ravnomjerno razmažite po tijestu. Šljive posložite po tome kao crjepove (s unutrašnjom stranom prema gore) i pospite s bademima. Ostavite kolač da miruje 15 min. pa ga ispecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Neka se kolač ohladi na limu na rešetki za kolače.

  • Kolač se može zamrznuti.
  • Vrijeme pripreme možete dodatno skratiti tako da umjesto kvasca upotrijebite Dr. Oetker Garant za dizano tijesto. Tako se kolač može bez dizanja pripremitipa odstajati samo 15 minuta prije pečenja.