KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Zaštita podataka

Napomena o zaštiti podataka

Dr. Oetker d.o.o. (u daljnjem tekstu „mi“) poštuje vašu privatnu i osobnu sferu. Stoga vrlo ozbiljno shvaćamo zaštitu vaših osobnih podataka, kao što su ime, datum rođenja, adresa, adresa elektronske pošte, broj telefona itd.

Ova napomena o zaštiti podataka regulira prikupljanje, obradu i korištenje vaših osobnih podataka, ako i ukoliko nam postanu dostupni prilikom korištenja naših web stranica. Kod rukovanja tim podacima postupamo strogo poštujući važeću zakonsku regulativu o zaštiti podataka te niže navedena načela.

1. Ekonomičnost podataka

Slijedimo načelo ekonomičnosti podataka. Što znači da prikupljamo, obrađujemo i koristimo osobne podatke u što manjoj mogućoj mjeri.

2. Osobni podaci i pristanak

Vaše ćemo osobne podatke prikupiti, obraditi i koristiti, ukoliko je to potrebno radi obrazloženja, provođenja ili okončanja ugovornog ili ugovoru sličnog odnosa sa strankama.

U svim ostalim slučajevima vaše ćemo osobne podatke prikupiti, obraditi i koristiti samo uz vašu prethodnu suglasnost. Vaši osobni podaci će se koristiti samo u svrhu i u opsegu za koji ste dali svoju suglasnost. Tako ćemo vas na primjer samo uz vaše odgovarajuće odobrenje obavještavati o našim proizvodima i uslugama.

Vašu suglasnost možete u svako doba opozvati s učinkom za buduće razdoblje. Po primitku vašeg opoziva mi ćemo izbrisati vaše podatke. Molimo vas da opoziv pošaljete na sljedeću adresu:

e-mail: service@oetker.hr

ili

poštanska adresa: Dr. Oetker d.o.o., Josipa Lončara 9a, 10090 Zagreb-Susedgrad, Hrvatska

3. Automatski generirani podaci

U okviru korištenja naših internetskih stranica može doći do automatske obrade osobnih podataka. U to spadaju posebice ime vašeg davatelja usluga, vaša IP adresa, tip vašeg internetskog preglednika i vašeg operacijskog sustava te posjećene web stranice uklj. eventualno traženi pojmovi i web stranice s kojih ste nas u internetu posjetili. Obrada se u svim gore navedenim slučajevima vrši anonimno, tj. isključeno je pripisivanje podataka vašoj osobi (=identifikacija).

4. Kolačići

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće prve strane i trećih strana za analizu korisničkih aktivnosti i poboljšanje usluga koje vam pružamo na internetskoj stranici. Kolačići ne sadrže informacije koje vas mogu osobno identificirati. Uporabom naše internetske stranice prihvaćate kolačiće.

Na ovoj internetskoj stranici omogućene su sljedeće usluge društva Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“):

Google Analytics

Ova internetska stranica koristi Google Analytics, uslugu analize internetske stranice koju pruža Google Inc. Google Analytics koristi „kolačiće“, tj. tekstualne datoteke, koje se pohranjuju na vaše računalo i omogućuju analizu vaše uporabe internetske stranice. Informacije koje kolačić generira o vašem načinu korištenja stranice, uključujući vašu IP adresu („podaci o uporabi“), prenose se na Google poslužitelj u SAD-u i ondje pohranjuju.

Imajte na umu da na našoj internetskoj stranici koristimo „gat._anonymizeIp()“ skriptu, odnosno Google Analytics ekstenziju koja osigurava anonimizaciju vaše IP adrese nakon geolokacije („IP maskiranje“). Aktivacijom anonimizacije IP-a, Google će unaprijed skratiti vašu IP adresu u zemljama članicama Europske unije ili drugim zemljama potpisnicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Puna IP adresa se samo u iznimnim slučajevima prenosi na Google poslužitelj u SAD-u, gdje se skraćuje. 

Google će te informacije koristiti u svrhu procjene vašeg načina korištenja naše internetske stranice, sastavljanje izvješća o aktivnosti na internetskoj stranici, te pružanje drugih usluga koje se odnose na aktivnost internetskih stranica i korištenje interneta. IP adresa koju vaš preglednik dostavi u okviru usluge Google Analytics neće biti povezana s drugim podacima kojima Google raspolaže. Ti će podaci biti proslijeđeni trećim stranama samo u skladu sa zakonskim propisima ili u svrhu obrade podataka za narudžbu. Google ni u kojem slučaju neće povezati vaše podatke o uporabi s drugim podacima koje pohranjuje.

Uporabu kolačića možete zabraniti odabirom odgovarajućih postavki vašeg preglednika, ali imajte na umu da u tom slučaju funkcionalnost naše internetske stranice može biti ograničena. Osim toga, možete spriječiti prikupljanje podataka koje generiraju kolačići i podataka povezanih s uporabom internetske stranice (uključujući vašu IP adresu) od strane Googlea, kao i obradu tih podataka od strane Googlea, preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji se nalazi na sljedećoj poveznici.

Detaljne informacije o usluzi Google Analytics možete pronaći na:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Promidžbena svojstva Google Analytics (DoubleClick)

Uz Google Analytics (vidi iznad), promidžbeno svojstvo analitike DoubleClick također je omogućeno na ovoj internetskoj stranici. Google kolačić prikuplja dodatne podatke koji nadilaze standardnu primjenu usluge Google Analytics. U tu svrhu, uz Google Analytics kolačiće, naša internetska stranica koristi i kolačiće trećih strana.

DoubleClick svojstvo vam predstavlja relevantne oglase, kako naše, tako i oglase trećih strana. Vašem se pregledniku dodjeljuje identifikacijski broj (ID) kao pseudonim kako bi se moglo provjeriti koji su oglasi prikazani na vašem pregledniku i koje ste oglase otvorili. Uporaba DoubleClick kolačića omogućuje prikaz oglasa na bazi prethodnih posjeta našoj i drugim internetskim stranicama. Informacije koje kolačići generiraju šalju se na procjenu na poslužitelj u SAD-u i Google ih tamo pohranjuje. Podaci će biti proslijeđeni trećim stranama samo u skladu sa zakonskim propisima ili u svrhu obrade podataka za narudžbu. Google ni u kojem slučaju neće povezati vaše podatke o uporabi s drugim podacima koje pohranjuje.

Uporabu kolačića možete zabraniti odabirom odgovarajućih postavki vašeg preglednika, ali imajte na umu da u tom slučaju funkcionalnost naše internetske stranice može biti ograničena. Osim toga, možete spriječiti prikupljanje podataka koje generiraju kolačići, a koji su povezani s uporabom internetske stranice od strane Googlea, kao i obradu tih podataka od strane Googlea, preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji se nalazi na sljedećoj poveznici. Također možete deaktivirati DoubleClick kolačiće na internetskoj stranici Digital Advertising Alliance putem sljedeće poveznice.

Nadalje, gore navedene informacije o usluzi „Google Analytics“ također se odnose i na Promidžbena svojstva analitike.

Detaljne informacije o DoubleClick svojstvu možete pronaći na:

http://www.google.com/policies/technologies/ads/

Google Adwords

Ova internetska stranica koristi Google AdWords, analitičku uslugu koju pruža društvo Google Inc. i praćenje konverzije „Conversion Tracking“ u okviru usluge Google AdWords. Google AdWords koristi kolačiće koji se pohranjuju na tvrdi disk vašeg računala (tzv. „konverzijski kolačići“) kada kliknete na oglas kojeg prikazuje Google. Ti kolačići prestaju djelovati nakon 30 dana i ne koriste se za osobnu identifikaciju. Ako posjetite našu internetsku stranicu, Google i mi možemo pratiti jeste li toj stranici pristupili klikom na određeni oglas. Podaci dobiveni od konverzijskih kolačića koriste se za statističko izvještavanje za AdWords klijente koji koriste praćenje konverzije. Ovi statistički podaci ukazuju nam na ukupan broj korisnika koji su kliknuli na oglas koji prikazuje Google i zatim su upućeni na stranicu koja sadrži oznaku za praćenje konverzije.

Uz praćenje konverzije koristimo i svojstva remarketinga.

Google Remarketing svojstvo omogućuje nam pronađemo korisnike koji su ranije posjetili našu web lokaciju. Na taj način korisnicima ove internetske stranice koji su već zainteresirani za naše proizvode ili usluge možemo predstaviti naše oglase na drugim internetskim stranicama. AdWords također utvrđuje zajedničke interese i karakteristike korisnika naše internetske stranice na temelju korisničkog ponašanja na internetskim stranicama u Google Display Network mreži u posljednjih 30 dana i na temelju kontekstualnih podataka tražilice. Na temelju tih informacija AdWords pronalazi potencijalne nove kupce kojima se može obratiti, a čiji su interesi i karakteristike slični onima korisnika naše internetske stranice. Remarketing usmjeren na određenu ciljanu skupinu odvija se putem kombinacije kolačića, npr. Google Analytics kolačića i Google DoubleClick kolačića, u preglednicima korisnika internetske stranice.

Ako želite spriječiti praćenje, možete ga blokirati tako da spriječite instalaciju kolačića odabirom prikladnih postavki vašeg preglednika (opcija onemogućavanja) ili slijedeći poveznicu ispod i instalirajući dodatak: 

https://www.google.com/settings/ads/plugin. Također možete deaktivirati uporabu kolačića trećih strana posjećivanjem internetske stranice za deaktivaciju Network Advertising Initiative (Inicijative za mrežno oglašavanje) na http://www.networkadvertising.org/choices/i slijedeći upute.

Gore navedene informacije o usluzi „Google Analytics“ odnose se i na Google Adwords.

Dodatne informacije o usluzi Google Adwords možete pronaći na:

http://www.google.com/privacy/ads/

5. Društvene mreže

Na našoj web stranici ćete naći poveznice (linkove) na eksterne društvene mreže kao npr. na Facebook („Social Plugins“). Funkcije koje su dodijeljene linkovima, posebice prosljeđivanje informacija i korisničkih podataka, neće se aktivirati samim posjetom našoj web stranici, nego tek klikom na linkove. Nakon klikanja na linkove će se odgovarajuće mreže aktivirati, a vaš preglednik će uspostaviti izravnu vezu s njihovim poslužiteljima.

Ako za vrijeme vašeg posjeta našoj web stranici kliknete na linkove, može doći do prosljeđivanja vaših korisničkih podataka odgovarajućoj mreži te njihove obrade od strane društvene mreže. Ako tijekom vašeg posjeta našoj web stranici kliknete na linkove, a istodobno ste putem vašeg osobnog korisničkog računa (account) ulogirani na mreži, tada je moguće da će se informacija da ste posjetili našu web stranicu proslijediti mreži te tamo pohraniti u vezi s vašim računom. Ako želite spriječiti uvrštavanje uz vaš račun kod neke mreže, morate se prije klikanja na link odjaviti s vašeg računa.

Svrhu i opseg prikupljanja podataka od strane društvenih mreža te njihovu daljnju obradu i upotrebu vaših podataka, kao i prava i mogućnosti postavki u vezi s tim koje se odnose na zaštitu vaše privatne sfere potražite u napomenama o zaštiti podataka odgovarajuće mreže. Za obradu podataka koja započinje klikanjem na link, dotična društvena mreža snosi isključivu odgovornost.

6. Pristup trećih osoba vašim osobnim podacima

Prikupljanje, obradu i upotrebu osobnih podataka provodimo sami i – ukoliko to nismo izričito isključili – provode ih i druga poduzeća Oetker grupe (poduzeća koncerna) ili pružatelji usluga koje smo angažirali. U oba navedena slučaja ćemo osigurati da poduzeća koncerna i pružatelji usluga poštuju važeće zakonske propise o zaštiti podataka i obveze koje proizlaze iz te napomene o zaštiti podataka. Do angažiranja pružatelja usluga može primjerice doći u okviru dostave robe ili slanja promidžbenih materijala ili u slučaju nagradnih igara.

Ostale treće osobe nemaju pristup vašim osobnim podacima. Posebice vaše osobne podatke nećemo prodavati ili na drugi način iskoristiti. Podatke ćemo samo obraditi na službeni zahtjev ili na temelju zakona te u slučaju zakonske obveze o slanju obavijesti, posebice radi prosljeđivanja državnim tijelima.

7. Sigurnost

Poduzeli smo tehničke i organizacijske mjere kako bismo vaše osobne podatke zaštitili od gubitka, izmjene, otuđenja ili pristupa od strane neovlaštenih trećih osoba.

8. Djeca

Ne zanima nas ciljano prikupljanje osobnih podataka djece ispod 15 godina. Ako dobijemo saznanje da su nam takvi podaci proslijeđeni bez suglasnosti roditelja ili drugih staratelja, iste ćemo odmah brisati. Pri tome ovisimo o naputcima vas kao roditelja ili staratelja.

9. Brisanje i blokada

Brisat ćemo vaše osobne podatke, ako je prestala poslovna svrha koja je povezana s tim podacima ili to zahtijevaju važeći zakonski propisi o zaštiti podataka. Tako ćemo na primjer podatke prikupljene u okviru nagradne igre brisati nakon završetka iste, ukoliko se niste usuglasili s prikupljanjem, obradom i korištenjem vaših podataka izvan okvira nagradne igre. U slučaju vaše suglasnosti mi ćemo vaše podatke brisati nakon opoziva ili prestanka svrhe suglasnosti (točka 2).

Na vaš zahtjev ćemo vaše podatke u cijelosti ili djelomično blokirati. Molimo vas da nas obavijestite u kojem opsegu i na koje vrijeme želite blokadu. Ukoliko je tehnički moguće, na ovaj način možete isključiti obradu i korištenje vaših podataka za određena područja.

10. Poveznice (hyperlink)

Naše internetske stranice mogu sadržavati poveznice, tj. elektronske poprečne veze koje se mogu pozvati putem internetskih stranica drugih poduzeća. Ove napomene o zaštiti podataka se ne odnose na te povezane internetske stranice, nego za njih vrijede tamošnje napomene o zaštiti podataka.

11. Izmjene ovih napomena o zaštiti podataka

Ove napomene o zaštiti podataka stalno ažuriramo. Stoga može biti potrebno da se napomene o zaštiti podataka moraju uskladiti s izmijenjenim stvarnim ili zakonskim okvirnim uvjetima. Korištenjem naših internetskih stranica prihvaćate te ažurirane izmjene.

12. Osoba zadužena za zaštiti podataka

S vašim pitanjima u vezi s prikupljanjem, obradom ili korištenjem vaših osobnih podataka, za informacije, ispravke, blokadu ili brisanje podataka molimo da se obratite:

e-mail: service@oetker.hr

ili

poštanska adresa: Dr. Oetker d.o.o., Josipa Lončara 9a, 10090 Zagreb-Susedgrad, Hrvatska, 

oboje s napomenom „Zaštita podataka internet“